Cutremur de 6,8 în estul Turciei cu morți şi clădiri prăbușite

Vineri seara a avut loc un cutremur puternic, de 6,8 grade, în estul Turciei. La o primă estimare autorităţile au anunţat 4 morți dar şi faptul că mai multe clădiri s-au prăbușit

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 grade s-a produs vineri în estul Turciei. Patru persoane au murit, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit, a anunțat ministrul de Interne Suleyman Soylu. Seismul s-a produs în districtul Sivrice, din provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55, potrivit agenţiei guvernamentale pentru situaţii de urgenţă din Turcia.

Ministrul de Interne Suleyman Soylu declarase inițial că nu au fost raportate decese în zonele afectate de cutremur. El a precizat că 4-5 clădiri s-au prăbușit în Sivrice și că două persoane au fost rănite.  Seismul vine după o serie de cutremure care au avut loc în cursul zilei de joi iar cel mai mare dintre acestea a avut 5,6 grade. Seismul a fost resimţit în mai multe regiuni din estul Turciei, printre care Tunceli, potrivit postului de televiziune NTV.

Turcia, situată pe mai multe linii de falii, este frecvent lovită de seisme. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit estul Turciei şi s-a soldat cu peste 17.000 de morţi, dintre care mai mult de o mie la Istanbul.

În septembrie 2019, un seism cu magnitudinea de 5,7 a lovit capitala economică a ţării. Experţii estimează că un seism major ar putea lovi în orice moment Istanbulul, oraş cu peste 15 milioane de locuitori, unde clădirile respectă arareori normele antiseismice.

Galerie foto


Vizualizări: 1,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: