Coronavirus: Rusia depăşeşte Germania şi Franţa la numărul de cazuri

Rusia a raportat joi 11.231 de noi cazuri de infecţii cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic, care ridică la 177.160 totalul cazurilor de Covid-19 înregistrate până în prezent, bilanţ care plasează statul rus pe locul cinci în lume la numărul de contaminări, devansând Germania şi Franţa.

Mai mult de jumătate din aceste cazuri provin din Moscova - epicentrul epidemiei în Federaţia Rusă - care a raportat joi o creştere record de 6.703 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Numărul total de decese în Rusia din cauza COVID-19, mult mai scăzut decât în alte ţări, a crescut la 1.625, după moartea a 88 de persoane în ultimele 24 de ore, a informat grupul de lucru pentru criza generată de coronavirus.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a explicat miercuri numărul mare de cazuri confirmate în capitala rusă prin extinderea testării în rândul populaţiei, adăugând că situaţia s-a stabilizat într-o oarecare măsură.

Rusia afirmă că a realizat peste 4,8 milioane de teste pentru noul coronavirus.

Preşedintele Vladimir Putin şi-a declarat miercuri sprijinul pentru un plan avansat de Sobianin cu privire la începerea ridicării treptate a restricţiilor după 12 mai, permiţând - de exemplu - unor unităţi industriale să-şi reînceapă activitatea. Moscova şi alte regiuni ruse sunt în a şasea săptămână de izolare.

Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: