Corpul de Control al IGPR, așteptat azi la IPJ Gorj

Continuă investigațiile în cazul polițiștilor acuzați că au bătut un bărbat din orașul Novaci. În cursul zilei de marți este așteptat să ajungă în Gorj Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române, care va avea în vizor Centrul de Reținere și Arest Preventiv. Șefii de la centru vor verifica modul în care au acționat „mascații”, dar și cum a fost posibil ca victima să fie băgată în arest, în condițiile în care starea de sănătate nu-i permitea acest lucru.


Din momentul în care l-au reținut pe Constantin Dodoi, în seara zilei de 20 mai, oamenii legii au au comis o serie de greșeli care vor atârna greu la dosarul penal deschis pe numele lor. Conform declarațiilor făcute de tatăl victimei, dar și de avocatul lui Dodoi, polițiștii din Novaci, dar și 5 lucrători SAS l-au bătut pe novăcean atât în sediul poliției din localitate cât și în duba „mascaților”. Cele spuse au fost confirmate și de anchetatori.

„Se arată că deși nu s-au confruntat cu opoziție din partea victimei, atât în autospeciala aparținând MAI, cât și în incinta sediului Poliției Orașului Novaci, suspecții au exercitat acte de violență asupra acesteia, în timp ce se afla încătușată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălțate în ghete tip bocanc și baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât și la nivelul brațelor și spatelui, producându-i multiple fracturi și rupturi ale organelor interne”, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Gorj.

Chiar și în aceste condiții Constantin Dodoi a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Gorj. Reprezentanții IGPR vor investiga și acest aspect, astfel că se mărește cercul de vinovați implicați în acest caz.

Vizualizări: 2,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: