Cort de prim ajutor distrus! Autoritățile susțin că actele de vandalism s-au înmulțit în Târgu Jiu.

Cortul de prim ajutor amplasat în Piața Prefecturii, din muncipiul Târgu Jiu a fost vandalizat sâmbătă noaptea. Este a doua oară când este spart dozatorul de apă și a fost rupt și un scaun. Administrația locală recunoaște că actele de vandalism au crescut simțitor în ultima perioadă și promite că va lua măsuri în acest sens, mai ales că târgujienii sunt și ei scandalizați de această situație.

 

Autoritățile au amenajat cortul cu un dozator de apă și aer condiționat pentru a veni în sprijinul cetățenilor afectați de caniculă. Oamenii pot să se adăpostească acolo, preț de câteva minute, dacă simt că li s-a făcut rău din cauza temperaturilor ridicate. Din păcate, cortul a fost distrus de două ori până acum.

„Cerem ajutorul poliției pentru identificarea responsabililor și recuperarea prejudiciului. Nu va fi foarte dificil având în vedere că zona centrală este supravegheată video. Este o faptă gravă, mai ales că vorbim de patrimoniul orașului și de un punct creat pentru a oferi ajutorul persoanelor vulnerabile, afectate de caniculă. Știm că cele mai multe cazuri de acest gen au ca autori adolescenți și avertizăm părinții că asemenea fapte le pot afecta grav viitorul. Nu putem tolera un astfel de comportament și vă asigurăm că vor urma măsuri drastice”, a afirmat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Edilul recunoaște că astfel de incidente s-au înmulțit simțitor în municipiul Târgu Jiu.

„Având în vedere faptul că numărul actelor de vandalism a crescut simțitor în ultima perioadă, am cerut deja Poliției Locale să-și intensifice activitatea pe timpul nopții. Avem aceeași problemă și în ceea ce privește locurile de joacă, acolo unde suntem nevoiți să intervenim săptămânal pentru reparații sau înlocuirea mobilierului”, a mai afirmat Romanescu, într-o postare pe Facebook.

 

Târgujienii sunt și ei revoltați de actele de vandalism și cer implicarea autorităților.

 

„Sunt niste puștani care se strâng în fiecare seara acolo. De ce nu există niciun polițist pe centru, seara?”

„Din pacate, s-au înmulțit găștile de adolescenți care nu au lege în orașul ăsta. La scările de bloc, la locurile de joacă, în parcuri, pe lângă mizeria și gălăgia pe care le fac, mai și distrug. Cred ca politia nu are program noaptea, altfel nu inteleg cum se pot întampla toate astea fără ca vinovații sa fie pedepsiti. Stiu, sunt minori și, în afară de o amendă pe care tot părinții trebuie să o plătească, ei nu suportă alte consecințe, dar daca au dreptul să muncească de la 16 ani, poate au și obligația de a munci la reparația a ceea ce strică. Puneți-le mătură în mână, o pensulă și vopsea pentru pereții pe care își declară iubirea, ciocan și cuie să repare băncile pe care urcă cu picioarele”

Galerie foto


Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: