Îngrijorări în privința funcționării Centrului de Excelență Gorj. Prima reacție!

Centrele Județene de Excelență nu vor fi desființate, explică deputatul de Gorj, Dan Vîlceanu. În spațiul public au apărut îngrijorări cu privire la noile prevederi din Legea Educației, prin care ar urma să fie desființate centrele de excelență.

În Gorj, Centrul Județean de Excelență Gorj a fost înființat în 2021, în mandatul Danei Constantinescu la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, deși legea era adoptată din 2017.

Directorul Centrului este profesorul de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Eugen Nodea, recunoscut pentru rezultatele sale cu elevii.

Deși înființat de puțin timp și cu destule probleme de logistică și financiare, centrul de excelență din Gorj a avut rezultate foarte bune. În acest moment sunt circa 700 de elevi înscriși, pregătiți de peste 40 de profesori. În total au fost constituite circa 40 de grupe de excelență.

Mai mulți profesori și părinți au semnat o petiție pentru susținerea centrelor de excelență, menționând că noua lege ar prevede ”clase de performanță” în cadrul liceelor și nu centre de excelență.


Dan Vîlceanu a avut o discuție cu ministrul educației, de la care a aflat că nu se pune problema desființării centrelor de excelență. ”Știu că este o îngrijorare inclusiv în județul Gorj, însă am avut o discuție cu ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, și m-a asigurat că aceste instituții vor fi dezvoltate, nu desființate.

În plus, acesta mi-a confirmat că are programată o întâlnire cu profesorii din țară pentru a clarifica situația.

Totodată, nu numai că nu vor fi desființate centrele de excelență, dar va fi înființat Centrul Național de Excelență.

De asemenea, sunt discuții despre crearea unui cadru care să permită atribuirea statutului de “unitate de excelență” școlilor cu rezultate bune.

Înființarea Centrului de Excelență în Gorj este o reușită pentru învățământul din Gorj și liberalii sprijină întotdeauna performanța elevilor gorjeni”, a postat Vîlceanu pe pagina de Facebook.

Vizualizări: 787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: