Unele fântâni din Gorj au secat. ISU intervine

Seceta cauzează probleme serioase în unele localități. Administraţiile locale ar trebui să impună restricţii la utilizarea apei potabile, fiind o mare risipă ca oamenii să ude grădinile cu apă potabilă, a declarat miercuri ministrul Mediului, Tanczos Barna, în contextul secetei care afectează România.

Totodată, județul Gorj se află în lista județelor unde sunt înregistrate cazuri de fântâni secate parțial. În această situație, autoritățile locale și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență iau măsuri de transport a necesarului de apă sau măsuri de deznisipare/decolmatare a puțurilor.


Premierul Nicolae Ciucă a cerut miercuri Departamentului pentru Situații de Urgență ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, de joi, o celulă de criză pentru monitorizarea efectelor temperaturilor ridicate. Ministrul Mediului a precizat că aceasta va avea și rolul de a lua măsuri în localităţile unde se înregistrează probleme de alimentare cu apă potabilă.


Totodată, sunt recomandări ca în peste 200 de localități din 17 județe apa trebuie să fie furnizată cu rația. 

Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: