Corul robilor

S-a înscris şi Iliescu în „Corul robilor PSD” care cântă după o singură partitură pe toate canalele media şi anume „Lepădaţi-vă de Băsescu!”. Ne-am lepăda de Băsescu cu dragă inimă, dar nu avem lângă cine ne aciuia pentru că oferta de pe piaţa electorală este subţire şi uneori amuzantă.

Să stăm strâmb şi să judecăm drept. Crin Antonescu, candidatul liberalilor, pare uşor efeminat, timid, şovăielnic, fără experienţa marilor lupte porceşti ce se duc pe scena politicii româneşti. Chiar şi sprijinit de Patriciu nu are decât şansele să culeagă voturile fetelor bătrâne care ar putea vedea în tunsoarea lui de şcolăriţă visul vieţii lor.

Alteţa Sa Duda pare tot timpul pe scena unui târg  prăfuit, condamnat să joace doar roluri de ofiţeri la şoldul cărora atârnă sabia de lemn din recuzită. Împins de ambiţioasa prinţesă Margareta, care vrea să se vadă odată-n viaţă „doamna preşedinte”,  biata alteţă Duda, moştenitor prin căsătorie al unui tron inexistent,  este menit să dea un pic de culoare circului de fiecare zi. Dacă amestecatul în troaca cu porci nu l-ar dezonora pe osul altoit domnesc aş putea spune că i-ar face bine la experienţă. Dar aşa…

Mircea Geoană, lansat la apă cu surle şi trâmbiţe într-un spectacol   care a costat  o grămadă de parale, pare mai nou contaminat cu iliescianism din moment ce nu mai conteneşte să-i mulţumească şi să-i promită public că nu-i va mai ieşi din cuvânt. Şi-a găsit o nouă ocupaţie pentru că stă tot timpul cu dinţii la gardul PD-L-ului  şi-i îndeamnă pe democrat liberali să se lepede de Băsescu că le dă el pâinici pe linia  a doua a frontului, pentru că în linia întâi nu-i ajung nici pentru ai lui. Omul are soartă grea într-un partid în care toţi se cred şefi. Dacă  acolo sus unde se hotărăşte s-a stabilit că este util, prostănacul lui Iliescu nu are şanse decât dacă-l convinge pe Băsescu să nu mai candideze.

Traian Băsescu bate pasul pe loc şi dă cu petarde. Are de gând să facă muşchi până în toamnă, când ceilalţi candidaţi o să scoată limba de atâta goană după voturi. Are cele mai multe şanse nu pentru că e genial, ci pentru că încă nu i-au găsit un rechin care să-l înghită. Are cea mai multă experienţă de campanie, cele mai multe informaţii şi cel mai mare lipici la electorat pentru că nu se străduieşte să pară cum nu este. Nu este produs de marketing şi nici nu este creat de un partid. Din contră, am spune că el a creat partidul. Ceilalţi lideri din partid ar avea soarta lui Geoană dacă s-ar încumeta să se arunce în luptă. Aşa că dintre cei trei candidaţi la suprema funcţie în stat şi un al patrulea doar presupus nu prea poţi să stai prea mult pe gânduri, chit că-ţi place sau nu de Băsescu. Pe el ai avantajul că-l poţi înjura şi ai măcar satisfacţia că-ţi va răspunde la fel, dacă nu şi mai porcos.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: