Coşmarul din peştera inundată, subiect de film

Coşmarul celor 12 băieţi şi al antrenorului lor de fotbal, scoşi după două săptămâni din peştera inundată vara aceasta în Thailanda, va fi subiect de film, iar filmările vor începe în noiembrie, relatează AFP.

„Proiectul este deja finalizat” şi a fost găsită finanţare, a declarat Katrina Grose, producător asociat al filmului, precizând că încă se lucrează la scenariu.  

Realizatorul thailandez de origine irlandeză Tom Waller a prezentat proiectul său de film la Festivalul de la Toronto, a precizat Grose. El este şi autorul filmului „The last executioner”, despre ultimul călău al Thailandei. 

Şi Hollywoodul a fost interesat de poveste, în special societatea de producţie Pure Flix, dar, în final, o societate de producţie din Thailanda, De Warrenne pictures, creată de Tom Waller, a primit aprobarea pentru a realiza filmul.

Înainte de a ajunge pe marele ecran, istoria celor 12 copii poate fi văzută la Bangkok, într-o expoziţie care propune vizitatorilor să experimenteze traversarea unui tunel îngust ca cel din peştera unde au fost captivi băieţii.

Operaţiunea internaţională de salvare a fost extrem de complicată şi lungă, copiii fiind nevoiţi să parcurgă 10 kilometri prin tunelul îngust inundat. Fascinaţia pentru povestea lor a depăşit frontierele ţării, în faţa grotei fiind peste o mie de reporteri în timpul salvării. 

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: