Cosmin Popescu, somat: „A jurat să respecte cetăţenii şi nu clica de la DGASPC Gorj”

Acuzaţii extrem de grave la adresa conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Consilierul judeţean  Denisa Şuţă spune că mai mulţi funcţionari publici, printre care şi directorul, fac parte din structurile de conducere a unor ONG-uri abonate la banii publici. Mai mult decât atât, cei vizaţi nu şi-ar fi trecut în declaraţiile de avere sumele încasate de pe urma participării lor în cadrul acestor asociaţii.

Denisa Şuţă a făcut referire la doar două ONG-uri, Asociaţia „Inimi pentru Gorjeni” şi Asociaţia pentru Incluziune şi Dezvoltare Socială. „Există suspiciuni, posibile cazuri de incompatibilitate, conflict de interese şi fals în declaraţii la patru membri din conducerea DGASP Gorj: Dumitru Cotrună, Mircea Andrei, Corina Drăgan, Dumitru Zisu, precum şi domnii Nicolae Rujenescu şi Sorin Torop. Sunt funcţionari publici cu toţii, de conducere chiar, dar deţin şi funcţii de conducere în asociaţii, ONG-uri care prestează exact aceleaşi servicii pe care le prestează şi DGASPC Gorj”, a spus Denisa Şuţă, consilier judeţean.

La prima asociaţie, director executiv este chiar Dumitru Cotrună, şeful DGASPC Gorj, iar secretar este Sorin Torop, şi el angajat contractual, în prezent, la DGASPC. „Domnul Cotrună nu a declarat în declaraţia de avere că este preşedintele acestei asociaţii şi că este remunerat. Conform fişei fiscale din 2013, domnului Cotrună i s-a oprit o contribuţie la sănătate de 800 lei prin Asociaţia «Inimi de Gorjeni», iar în declaraţia de interese din acel an nu există acea calitate”, a adăugat Denisa Şuţă. În contradictoriu, Sorin Torop spune că asociaţia nu are salariaţi şi nu a primit niciodată finanţări europene, norvegiene şi de nicio altă natură. Un singur proiect a desfăşurat, în anul 2013, cu finanţare de la un privat, echipa de proiect din care a făcut parte şi Dumitru Cotrună fiind remunerată cu 4.000 de lei în total.

Cea de-a doua asociaţie adusă în discuţie de Denisa Şuţă este Asociaţia pentru Incluziune şi Dezvoltare Socială Gorj, unde vicepreşedinte este Corina Drăgan, consilier juridic în cadrul DGASPC Gorj. „ În declaraţia de interese spune că este vicepreşedinte al respectivei asociaţii, spune că nu a încasat venituri în anul 2016, dar în declaraţia de avere din acelaşi an spune că primeşte salariu de la DGASPC şi mai primeşte de la asociaţie, nu spune suma, dar face trimitere la Fişa Fiscală 2. Dacă primea zero lei nu exista fişă fiscală, era Fişa Fiscală 1”, spune Denisa Şuţă, consilier judeţean PNL.

„În calitatea mea de vicepreşedinte eu nu am avut astfel de venituri, am avut venituri ca fiind un angajat al asociaţiei. Asta a fost interpretarea mea”, a spus Corina Drăgan, consilier juridic în cadrul DGASPC Gorj.

DGASPC Gorj se apără

Şirul acuzaţiilor nu se opresc aici şi Denisa Şuţă spune că Drăgan a refuzat în nenumărate rânduri să ofere psihologul DGASPC Gorj copiilor care sunt audiaţi de Poliţie sau în camera de consiliu a Tribunalului, copiilor care sunt abuzaţi şi victime ale abuzurile, astfel încât organele de cercetare să fie obligaţi să solicite psihologi, contracost, din cadrul Asociaţiei Psihologilor, unde vicepreşedinte este Ionel Dobre, managerul public de la Consiliul Judeţean. „Îi solicit public domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj să dea dovadă de responsabilitate, să ia măsurile care se impun, îi reamintesc că a jurat că va respecta cetăţenii acestui judeţ şi nu clica de la DGASPC Gorj. Singurul în măsură să ia măsuri este domnul Cosmin Popescu, îl somez public să nu fie complice la aceste abuzuri care se produc în această instituţie”, a declarat Denisa Şuţă, consilier judeţean.

În replică, Corina Drăgan spune că nu i se permite instituţiei să furnizeze servicii psihologice. „Hotărârea a fost dată în anul 2014 şi în ea se spune că psihologii instituţiei noastre nu pot să desfăşoare anumite activităţi, printre ele fiind şi cele precizate. Sentinţa este acum la Curtea de Apel Bucureşti, nu este definitivă, dar la momentul 2014 s-a dat câştig de cauză Colegiului Psihologilor, iar Colegiul Psihologilor ne-a comunicat faptul că noi nu avem voie să facem aceste activităţi în acest domeniu, nefiind structură acreditată să furnizăm servicii psihologice. Noi suntem o structură acreditată în domeniul social”, a conchis Corin Drăgan, consilier juridic în cadrul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: