Costume de protecţie împotriva Ebola, în Gorj

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a fost obligat printr-o adresă a Ministerului Sănătăţii să-şi achiziţioneze costume de protecţie împotriva contaminării cu virusul Ebola. Costumele au fost achiziţionate de managerul instituţiei în urmă cu câteva zile şi se află depozitate la sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Astfel de măsuri vor fi luate şi la nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Târgu Jiu.

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a achiziţionat şase costume de protecţie împotriva virusului Ebola. Costumele sunt confecţionate dintr-un plastic special şi sunt dotate cu măşti. Achiziţia acestor costume a fost impusă de Ministerul Sănătăţii. „Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii prin care ni se impunea să achiziţionăm aceste costume. Practic suntem pregătiţi în caz că avem cazuri suspecte de contaminare cu acest virus. Costumele sunt confecţionate dintr-un plastic special şi au costat undeva la 1.410 lei toate şase”, a declarat Marinică Niculescu, directorul Serviciului de Ambulanţă Gorj.

Şi la nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se ia măsuri de prevenire a contaminării cu virusul Ebola. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a achiziţionat prin licitaţie produse pentru combaterea infecţiilor cu virusul hemoragic Ebola în valoare de 186.000 lei. Produsele urmează să fie utilizate pentru decontaminarea ambulanţelor şi cel mai probabil vor ajunge şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: