Marciuc îi ia locul lui Ruşeţ în “Univers”

Adrian Marciuc este propunerea cu care sindicaliştii de la Sindicatul Solidaritatea vor merge în Consiliul Federal al Federaţiei “Univers” ce are loc zilele acestea la Sinaia, pentru postul de prim-vicepreşedinte al federaţiei, rămas vacant după ce Ion Ruşeţ şi-a dat demisia. Ruşeţ spune însă că cei 12 lideri sindicali din Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) nu vor vota iniţiativele celor din Solidaritatea.

În cadrul Consiliului Federal se vor discuta probleme legate de final de an, organizatorice, dar şi legate de negocierea colectivă la nivelul unităţilor unde Federaţia “Univers” are sindicate. La iniţiativa celor de la Solidaritatea se va discuta şi despre a se face un departament regional, dar şi despre numirea lui Adrian Marciuc în funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Univers. Postul a rămas liber încă din septembrie, atunci Ion Ruşeţ şi-a dat demisia din această funcţie, după ce a spus că va zgudui sindicatele care nu vor dori să fuzioneze la sindicatul majoritar. “Colegii din Solidaritatea vor veni cu propunere de înlocuire. Cel mai probabil Adrian Marciuc va fi propus să îmi preia postul. Sindicatul Mine Energie Oltenia nu va vota în niciun fel nicio nominalizare din partea nimănui. Deci nu vom vota, noi ne considerăm independenţi faţă de sindicatele care formează grupul Solidaritatea. Se doreşte un departament care să fie de uniune teritorială cu care noi nu suntem de acord”, a declarat Ion Ruşeţ.

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, spune că îşi doreşte funcţia de prim-vicepreşedinte la “Univers”. “Nu ştiu ce se va întâmpla. Noi avem cele 12 sindicate care formează Solidaritatea. Au înaintat o hârtie către federaţie ca postul vacant care a fost al domnului Ruşeţ să fie ocupat. Eu sper că, dacă am susţinerea colegilor, vom lua această funcţie şi sper să fac faţă necesităţilor. Nu ştiu dacă se va supăra domnul Ruşeţ. Dacă stă să spargă sindicatele şi să facă el ce vrea, e treaba lui”, a comentat Marciuc.

Zeci de lideri sindicali prezenţi la Sinaia 

Peste 30 de lideri sindicali din cele 19 sindicate afiliate la Federaţia “Univers” participă zilele acestea la şedinţa Consiliului Federal ce se desfăşoară la Sinaia. Printre cei care se vor bucura de aerul de munte se numără Nelu Roşca, Gabriel Căldăruşe, Ion Ruşeţ, Constantin Creţan, Adrian Marciuc, Nicolae Bădiţa, Eugen Iovan şi alţii. Aceştia vor fi cazaţi la hotelul Rina. Şedinţele se vor purta în două sesiuni. Astăzi vor avea loc dezbaterile pe departamentele de minerit şi energie, iar plenul consiliului se va întruni joi, 4 decembrie. Atunci va fi validat şi noul prim-vicepreşedinte al federaţiei.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: