Profesorul Papuc, prieten de proxenet, încă la catedră

Situaţie delicată la Colegiul Tehnic Motru, acolo unde printre dascăli este şi Gheorghe Papuc. Numele acestuia apare în rechizitoriul întocmit de procurori cu privire la proxenetul Benoni Bejinaru. Papuc este doar martor în dosar, dar procurorii îl menţionează ca beneficiar al prostituatelor traficate de Bejinaru, unele eleve sau foste eleve ale colegiului. Conducerea colegiului spune că nu poate lua măsuri cu profesorul pe baza unor informaţii de presă, câtă vreme nu a primit o informare oficială de la organele de anchetă. Inspectoratul Şcolar Gorj a promis că va începe o anchetă, pentru a afla dacă elevele sunt în siguranţă la şcoală.

Procurorii DIICOT Gorj, care au instrumentat ancheta în cazul proxenetului angajat lăcătuş la Cariera Roşiuţa, au reţinut în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată şi faptul că Bejinaru a fost sprijinit la un moment dat de către prietenul său, nimeni altul decât dascălul Gheorghe Papuc de la Colegiul Tehnic Motru. Anchetatorii notează că profesorul ajunsese să întreţină relaţii cu tinerele prin prisma relaţiei de amiciţie pe care o avea cu proxenetul. Mai mult decât atât, Papuc l-a ajutat să racoleze tinere din liceu pentru Bejinaru, pe care le ademenea cu promisiunea că le va sprijini pentru a promova diverse examene. Una dintre tinere racolate cu sprijinul acestuia este Eugenia Cornelia Botescu, care a câştigat câteva mii de euro pentru proxenet la Linz şi care nu promovase examenul maturităţii. Tânăra avea promisiunea că în toamnă va lua examenele, mai ales că Papuc putea să dea o mână de ajutor, ca dascăl, ei fiindu-i promis că va lua şi permisul de conducere auto dacă este ascultătoare.

Director: Nu am primit nimic oficial

Chiar dacă procurorii au arătat în ce mod a fost implicat dascălul Gheorghe Papuc în actele de proxenetism, conducerea şcolii spune că nu poate să ia vreo măsură în ceea ce îl priveşte pentru că poliţia nu a notificat în niciun fel unitatea referitor la rezultatul anchetei. În concluzie, acesta este în continuare la catedră şi predă, evident, pentru minore. “Este titular la Liceul Energetic din Târgu Jiu şi este detaşat la noi. Ca director nu pot să iau nicio măsură împotriva unui profesor numai pentru că am citit ceva în ziar, nu am nicio informaţie de la procurori. Nu am primit nimic oficial. Dacă se dovedeşte că este adevărat, cu siguranţă că se vor lua măsuri pentru că nu cred că un asemenea profesor are ce căuta printre elevi, între eleve. Nu am primit reclamaţii de la elevi sau părinţi, aş fi luat măsuri. Dânsul văd că este foarte relaxat, asta ne-a dat de înţeles, că nu are probleme, dar justiţia să-şi facă datoria, să vedem. Noi nu am avut niciun fel de problemă cu dânsul, dar pe unde a fost, pe toată lumea a reclamat”, a spus Niculina Chiţulescu, directorul Colegiului tehnic Motru. Papuc predă la Colegiul Tehnic Motru mecanică şi electronică.

Işfan: Voi trimite o echipă acolo

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean nu a dorit să facă declaraţii în acest caz. Generalul Ion Işfan a spus că va trimite pe cineva de la inspectorat la colegiu pentru a face verificări însă fără să ofere prea multe informaţii. “Nu ştiu despre ce e vorba acolo. O să trimit o echipă acolo. Luaţi legătura cu purtătorul de cuvânt, care ştie mai multe”, a spus Ion Işfan.

După ce a spus că se va documenta referitor la măsurile pe care le ia Inspectoratul Şcolar în cazul profesorului Gheorghe Papuc, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj nu a mai răspuns la telefon.

Vizualizări: 697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: