FNME: Lucrurile nu vor sta bine la CEO

Liderii de sindicat de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) sunt dezamăgiţi şi totodată îngrijoraţi de situaţia din Complexul Energetic Oltenia după discuţia pe care au avut-o ieri la Departamentul de energie. Sindicalistul Dan Pîrvulescu a declarat că va avea loc o şedinţă în federaţie unde membrii vor fi înştiinţaţi de această discuţie de la minister şi se va discuta inclusiv reluarea protestelor.

La discuţia programată ieri cu ministrul energiei Răzvan Nicolescu a ajuns directorul general al Departamentului pentru Energie, Elena Popescu, ministrul fiind în şedinţa de guvern. Cert este că sindicaliştii au aflat de la Elena Popescu faptul că strategia Uniunii Europene nu se mai axează pe cărbune pentru producerea energiei, ci pe energie verde. Indirect, şefa din Departamentul de energie le-a spus că deciziile în acest sector vor fi de reducere a activităţii. „Am vorbit cu doamna director general Popescu. Doamna ne-a explicat faptul că, pe lângă ceea ce dorim noi în România, este strategia Uniunii care este pe energie verde. Practic numai noi şi Polonia am rămas să susţinem energia pe cărbune. Şi Germania renunţă la cărbune. Suntem îngrijoraţi pentru că nu ni se spune adevărul şi nu ni se spune tot. Am lăsat un memoriu, am vorbit despre problemele noastre de aici“, a declarat Dan Pîrvulescu. Acesta nu crede că sindicatele vor rezolva ceva după această întâlnire, pentru că au simţit o debandadă la nivelul ministerului, cel mai probabil din cauza mişcărilor pe scena politică.

Pîrvulescu spune că protestele ar putea fi reluate, dacă nu se va vedea un interes al administraţiei de a sta de vorbă cu sindicatele pentru a rezolva problemele unităţii şi ale salariaţilor. (M.B.)

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: