Cotizaţie majorată pentru pescari

Pescarii gorjeni vor trebui să achite 90 de lei la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj pentru cotizaţia anuală de membru afiliat. Taxa a fost majorată cu 10 lei. În baza cotizaţiei se eliberează permisele care le dă posibilitatea pescarilor să întindă undiţele în apele administrate de AJVPS Gorj.

Pescarii cu vârste de peste 65 de ani plătesc taxa la jumătate, la fel şi elevii şi studenţii de până în 25 ani. Cei care au peste 75 de ani sunt scutiţi la plată. „Până la 31 martie trebuie să fie plătită cotizaţia integral, conform statutului. Circa 40% au plătit până acum”, a explicat Sorin Birceanu, directorul AJVPS Gorj.  

A crescut numărul pescarilor la nivelul judeţului. „Anul trecut am avut în jur de 3000 de pescari, anul acesta văd că au început să crească, avantajul fiind contractarea zonelor de pescuit de către Asociaţia Gorj cu ANPA Bucureşti. Precizez că este singurul contract care a fost semnat cu zonele principale de pe raza judeţului Gorj. Mă refer în principal la Jiu, cu tot culoarul său, începând de la Bumbeşti Jiu până la Țânţăreni, plus adiacentele: Gilort, Bistriţa, toate bălţile care sunt limitrofe acestor ape contractate, la care noi plătim 25% din încasările pe care le facem de la membrii pescari”, a mai spus directorul Sorin Birceanu.

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: