Liceul „Spiru Haret” intră în reabilitare. Proiect de peste 7 milioane lei!

Autorităţile locale din Târgu Jiu au semnat vineri, 2 martie, contractul de finanţare pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Spiru Haret”. Proiectul are o valoare de 7,5 milioane lei, mare parte din sumă fiind asigurată din fonduri guvernamentale. Vor fi lucrări complexe la toate cele trei corpuri de clădire.   

Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu a fost construit în urmă cu aproape un secol. Este monument istoric, iar ultimele lucrări de reabilitare au fost efectuate acum mai bine de 15 ani.

Primăria Târgu Jiu, ca proprietar al clădirii, a solicitat şi a obţinut bani, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru reabilitarea colegiului. Primarul Marcel Romanescu a mers vineri, 2 martie, la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, şi a semnat contractul de finanţare pentru această investiţie. „6,8 milioane lei sunt fonduri guvernamentale, iar diferenţa până la 7,5 milioane lei este alocare de la bugetul local. Urmează să demarăm procedurile, iar lucrările vor începe anul acesta”, a precizat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Reprezentanţii primăriei cred că lucrările vor demara în luna iunie şi se vor încheia în cursul anului 2019. „Este vorba în primul rând de reabilitarea clădirii-monument, clădirea principală a liceului. Lucrările constau în schimbarea tâmplăriei exterioare-interioare, înlocuirea acoperişului, faţadele, instalaţia electrică, reparaţiile şi finisajele interioare. Intră şi corpul B, unde sunt clasele de gimnaziu. La fel, tâmplărie, termosistem pe exterior, faţada, instalaţia electrică, finisajele interioare. Cea de-a treia clădire, biblioteca, de asemenea se reabilitează integral. Cea mai mare parte a lucrărilor, probabil, se vor face anul acesta, fiindcă tâmplăria se face în atelier, se poate monta pe tot parcursul anului”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.  

Primăria Târgu Jiu a mai obţinut recent, tot prin PNDL, 4,5 milioane lei pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”. Lucrările care se vor executa sunt similare cu cele de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”.

Vizualizări: 2,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: