Cotojman vrea redeschiderea carierei Bustuchin-Stejaru

Primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, se luptă din răsputeri să redeschidă carierea Bustuchin-Stejaru aflată în prezent în conservare. Redeschiderea carierei a fost pusă în discuţie şi în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Rânca alături de administraţia din SNLO şi cele două complexuri. Cotojman spune că a intervenit chiar şi la premierul Emil Boc pentru redeschiderea carierei.

Liviu Cotojman spune că redeschiderea carierei se impune întrucât rezerva de cărbune de la nivelul localităţii este estimată la un an, un an şi jumătate. „Am insistat şi insist de foarte multă vreme să redeschidem o carieră aflată în conservare, este vorba de carierea Bustuchin-Stejaru. Am avut intervenţii chiar şi la premierul Boc pentru că rezerva de cărbune este estimată pentru încă un an şi jumătate, ceea ce înseamnă că peste un an şi jumătate ar trebui să închidem cariera de la Roşia pentru că se epuizează rezervele de cărbune”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

SUSŢINERE

Primarul de la Roşia de Amaradia spune că iniţiativa lui a fost agreată de liderul minerilor din Gorj, Marin Condescu. „Am rămas surprins când am văzut că iniţiativa mea este sprijinită şi de domnul Condescu. Din discursul dumnealui a reieşit faptul că va veni în sprijinul carierei de la Roşia de Amaradia, să fie redeschisă. S-a stabilit faptul că primarul trebuie tot timpul să fie informat şi ajutat de către unitatea minieră”.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: