Cozi şi nervi întinşi la Paşapoarte

Aglomeraţie infernală încă de la primele ore ale dimineţii la ghişeele Serviciului de Paşapoarte Gorj. Gorjenii care merg în vacanţe în străinătate ori au nevoie de paşaport să plece din ţară au luat cu asalt serviciul spunând că au nevoie urgentă de documente. Pentru a putea face faţă numărului mare de solicitări, conducerea instituţiei a impus un număr maxim de 90 de bonuri de ordine zilnic, cei care nu prind fiind nevoiţi să revină în altă zi.

Nervi întinşi la maxim la Serviciul de Paşapoarte Gorj, după ce gorjenii au luat cu asalt ghişeele cu scopul de a-şi procura mai repede documentele care le permit circulaţia în alte ţări. Ca şi în anii trecuţi, luna august este foarte aglomerată, deşi directorul instituţiei susţine că parcă niciodată n-a fost ca acum. Pentru a face faţă solicitărilor, conducerea a impus bonuri de ordine, însă nu mai mult de 90 zilnic. Mai mult decât atât, primeşte bon de ordine doar cel care are toate documentele necesare în ordine. „Dacă sunt pentru copii, merge mai greu şi eliberăm mai puţine bonuri, dacă sunt persoane majore eliberăm mai multe bonuri. În fiecare zi au fost emise cel puţin 80 de bonuri de ordine. Plus că mai avem colegi plecaţi la punctul mobil de la Motru, şi acolo primim şi eliberăm documente şi atunci scădem din numărul de cereri pentru că nu putem să facem faţă solicitărilor de aici, iar pentru a elibera acele bonuri de ordine, trebuie ca cetăţenii să ne prezinte toate documentele necesare, pentru că sunt persoane care nu au actele în regulă”, a declarat Valeriu Surupăceanu, şeful Serviciului Paşapoarte.

Situaţia este cu atât mai greoaie pentru salariaţii instituţiei cu cât, zilnic, primesc cereri şi din judeţele limitrofe. Asta pentru că legea permite unui hunedorean să-şi facă paşaport la Târgu Jiu. „Primim în jur de 110-120 de cereri pe zi. Suplimentar, câte 20-30 de cereri ne vin zilnic din judeţele limitrofe, mai ales din Hunedoara. Sunt foarte multe cereri venite de la cetăţenii din judeţele limitrofe”, a mai spus Valeriu Surupăceanu.

Oamenii care s-au prezentat miercuri după ora 10 la instituţie n-au mai prins bon de ordine. „Ce să ştim noi din Belgia, că noi nu urmărim ştirile, noi avem acolo viaţa noastră. N-am ştiut că trebuie să vii la ora 7 să prinzi un bon, şi eu vin din Peşteana. Am venit şi mi-au spus că nu mai au bonuri de ordine, mai plătesc odată drumul. Măcar să pună un afiş, să aflăm şi noi că vin oamenii din tot judeţul şi pierzi două-trei zile pentru un paşaport”, a declarat o gorjeancă.

Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: