Nici prefectul n-a putut rezolva criza de la Dănești

Autorităţile judeţene s-au deplasat marţi la Dăneşti în speranţa că vor rezolva conflictul apărut acolo între mai mulţi cetăţeni din cauza unui canal care provoacă inundaţii. Prefectul Ciprian Florescu şi comisia formată din reprezentanţii mai multor instituţii au plecat cum au şi venit, fără nicio soluţie pentru rezolvarea conflictului. Omul pe terenul căruia trece canalul nu vrea în ruptul capului să cedeze.

Situaţia de la Dăneşti este fără soluţie, spun oamenii, iar prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, pare să accepte situaţia. Omul pe terenul căruia trece canalul care inundă proprietăţile, Mihai Dorobanţu, nu vrea în ruptul capului să permită accesul autorităţilor pe terenul lui. „Terenul este al meu, cumpărat cu bună credinţă. Pe actele mele nu am niciun fel de canal, nu am nimic. În schimb, am o hartă oficială, eliberată de primărie, pe unde trecea canalul. Acum 25 de ani a fost astupat de nişte indivizi printre care şi reclamantul, că trecea prin curtea lui. Când vin ploile se formează nişte torente şi unul din torente intră şi la mine în curte dar eu mi-am făcut singur un canal ca să mă protejez, nu am așteptat să-mi facă primăria”, a declarat Mihai Dorobanţu, proprietarul terenului.

 ”Este un reclamagiu”, acuză reclamatul

 Bărbatul mărturiseşte că războiul dintre el şi reclamant durează de mai mulţi ani şi pe fondul unor alte nemulţumiri, aşa că le-a sugerat autorităţilor să reia vechiul traseu al canalului, cel de acum 25 de ani. „Eu am dat bani pe terenul acesta, cum ar fi să am acum o gaură în curte? Aici e chestia de ambiţie a unui om fără ocupaţie care se ocupă numai de reclamaţii. Decât să treacă pe la mine prin curte, mai bine să reia vechiul traseu al canalului. Dacă s-ar face pe vechiul traseu n-ar afecta mare lucru, două terenuri pe care sunt nişte culturi iar la reclamant ar trece prin curtea din spate, nu i-ar afecta casa”, a precizat Mihai Dorobanţu, proprietar. Bărbatul le-a mai spus autorităţilor judeţene că dacă vor să-l exproprieze în interes public vor avea nevoie de hotărâre de guvern iar el nu va lăsa cu una cu două la preţ. „Dacă vor să mă exproprieze în interes public au nevoie de hotărâre de guvern şi eu nu accept sub 10 euro pe metrul pătrat”, a mai spus bărbatul.

Vizualizări: 1,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: