Crăete (FNME) şi Bălăceanu (SMEO), colegi de partid! Unde candidează!

Liderii de sindicat din minerit şi-au găsit locuri pe listele de candidaţi de la alegerile locale, chiar dacă public combat clasa politică. Mai mult, deşi sindicaliştii de la FNME şi SMEO se acuză public de tot felul de complicităţi politice sau cu administraţia, în politică sunt colegi. Doi dintre ei, și poate cei mai cunoscuți, Doru Crăete de la Sindicatul Energia Rovinari, și Gabriel Bălăceanu de la Sindicatul Mine Energie Oltenia, candidează pe listele PNL. Și Constantin Crețan candidează, cu întreaga familie, pe listele PRM. Valentin Popa este un sindicalist din sănătate cu câteva mandate de consilier județean PSD la activ.
Doru Crăete de la Sindicatul Energia Rovinari este pe lista de consilieri deschisă de Vasile Moșoiu, candidatul PNL Gorj la Drăguțești. Candidatura lui Moșoiu este una controversată deoarece el are o condamnare și încă două procese pe rol. Doru Crăete spune de ce a luat decizia de a candida: “Știți părerea mea despre politică, dar la locale e altceva, se alege omul. La Drăguțești, Moșoiu este singurul care a făcut ceva”. Candidează la aceste alegeri și Gabriel Bălăceanu, tot pe listele PNL Gorj, la Turcinești. El este susținătorul lui Dumitru Modrea, candidat la Turcinești. În viaţa sindicală, Bălăceanu de la SMEO este adversar cu Crăete de la FNME.
Candidează toată familia
Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, declara acum câteva luni că PNL nu pune lideri sindicali pe liste. Își amintește afirmația, dar susține că nu a verificat listele și, oricum, Crăete și Bălăceanu întrunesc unele dintre cele mai importante criterii ale partidului: cele de integritate. “Nu am verificat om cu om listele. Ar fi fost imposibil având în vedere că PNL are aproape 1.250 de candidați în județul Gorj. Pe de altă parte, criteriile la care PNL ţine cel mai mult sunt cele de integritate. (...) Am spus că nu vom avea sindicalişti pe liste și că sindicatele trebuie să se ocupe de problemele salariaţilor, nu cu politica, dar aici este vorba despre dorinţa unei persoane de a se implica în rezolvarea problemelor comunităţii în care trăieşte şi nu a participat niciodată la vreo şedinţă de partid a PNL”, a explicat Dan Vîlceanu.
Și Constantin Crețan candidează pentru un post de consilier județean din partea PRM Gorj, soția sa luptă pentru un post la Consiliul Local Rovinari, iar fiul său a intrat în cursa pentru Primăria Câlnic.
Un sindicalist cu multe mandate la activ este Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj. El se află, din nou, pe lista de Consiliu Județean a PSD Gorj. Sorin Torop este un alt sindicalist care vrea un post în administrație. Torop este adversarul lui Florin Cârciumaru la alegerile din 5 iunie și candidează din partea PRM Gorj.

Vizualizări: 5,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: