Craiova joacă cu FC Botoşani în cupă, ACS Viitorul cu Gaz Metan

Universitatea Craiova a evitat cei mai dificili adversari din Cupa României, dar nu va avea meci uşor nici cu FC Botoşani. Nici ACS Viitorul Târgu Jiu nu a scăpat de echipele de Liga 1 şi va juca în cupă cu formatia de prima ligă Gaz Metan Mediaş.

FRF a programat marţi tragerea la sorţi a optimilor Cupei României, competiţie în care majoritatea echipelor participante sunt din Liga 1. Meciul dintre Dinamo şi FCSB este un adevărat derby al acestei faze în care Universitatea Craiova nu are un meci foarte greu, dar are o deplasare lungă. urmând să joace cu FC Botoşani. ACS Viitorul Târgu Jiu nu a evitat posibilitatea de care se temea Flavius Stoican şi va juca cu Gaz Metan Mediaș, ocupanta locului 12 din Liga 1.  

Meciurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 10 februarie cu începere de la ora 13:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În 8-imile Cupei României s-au calificat nouă echipe din Liga 1 și șapte din Liga 2, acestea fiind repartizate în două urne, A și B, în funcție de cum au avut parcursul în sezonul trecut și ce rezultate au înregistrat în turul precedent.

Meciurile din faza 8-imilor de finală ale Cupei României rezultate în urma tragerii la sorți:

Universitatea Cluj – UTA Arad

ACS Viitorul Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș

Dunărea Călăraşi – Turris Oltul Turnu Măgurele

ASU Politehnica Timișoara – Astra

Petrolul Ploiești – Politehnica Iaşi

Farul Constanţa – Chindia Târgoviște

Dinamo – FCSB

FC Botoşani – Universitatea Craiova

Vizualizări: 444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: