Optimism la Pandurii: Nu avem cum să pierdem procesul

Pandurii Târgu Jiu se bazează în strategia pentru partea a doua a sezonului pe câştigarea procesului cu membrii asociaţi. Echipa de tradiţie a oraşului,  care va sărbători 60 de ani de existenţă anul viitor, are nevoie de sprijin financiar pentru a rezista în eşalonul doi.

Pandurii Târgu Jiu a câştigat la Tribunalul Gorj procesul contra membrilor asociaţi, cei care s-au angajat că susţin clubul dar nu au plătit nici un ban din cotizaţiile datorate în perioada 2014 – 2017.

În luna septembrie 2019, Curtea de Apel Craiova stabilise, în urma reanalizării angajamentelor scrise luate anterior de membrii asociați față de Pandurii, ca aceștia să plătească sume restante ceva mai mari, bani aferenți anilor 2014-2017.

Acționarii n-au virat însă niciun leu în conturile clubului și au făcut recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde au existat deja mai multe termene, ultimul, și definitiv, urmând să fie pe data de 3 februarie. Cei de la Pandurii sunt optimişti că vor câştiga acest proces şi speră chiar să scoată clubul din insolvenţă. ”Datoriile clubului nu sunt de şapte milioane de euro, cum s-a scris, ci de vreo două milioane de euro, mă refer către persoanele înscrise la masa credală, pentru că avem şi un proces cu ANAF, pe care l-am câștigat deja la primele instanțe. Banii de acolo vor veni probabil doar sub formă compensatorie. Principalul nostru proces e însă cu membrii asociați, care au de plătit peste trei milioane de euro. Am câștigat și la Curtea de Apel Craiova și nu avem cum să pierdem la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiindcă fondul deja s-a judecat. Acum nu se mai pot invoca decât motivele de legalitate. De asta s-a tot tergiversat finalizarea procesului. Practic, cu acești bani, clubul va ieși din insolvență”, a spus Marin Condescu, fost președinte la Pandurii în perioada 2000 – 2013, acesta precizând că Pandurii se va îndrepta în instanţă şi pentru recuperarea banilor pe care asociaţii ar fi trebuit să îi dea clubului pentru perioada în care nu au fost de acord cu primirea altor asociaţi dar nici nu au susţinut financiar clubul: „După data de trei februarie vom depune actele și pentru recuperarea datoriilor pentru perioada 2017-2020. Banii pe ultimii trei ani nu mai sunt chiar așa mulți, dar sunt suficienți încât să ne asigure continuitate și să putem ataca apoi promovarea în Liga 1”.

Îndepărtat din funcție, printr-o decizie politică, la scurt timp după ce a echipa a devenit vicecampioană națională, în 2013, Marin Condescu a revenit în 2017, odată cu retrogradarea clubului din Liga 1. Nu ca președinte, ci ca principal creditor, având de recuperat de la Pandurii banii cu care a împrumutat clubul.

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: