Creați condiții de stres orhideei pentru a înflori din nou

Orhideele au cea mai lungă perioadă de înflorire dintre flori, dar acest lucru e valabil în habitatul lor natural, la tropice. Dacă aveţi o orhidee şi doriţi să facă flori şi iarna trebuie să îi creaţi câteva condiţii stresante ca să înflorească din nou.

Orhideele înfloresc tot anul acolo unde nu există schimbări de anotimp și schimbări bruște ale vremii. Când este cultivată în condiții de casă, durata înfloririi depinde de condițiile în care este crescută orhideea, dar dacă îi sunt asigurate condițiile necesare, cât mai apropiate de cele tropice, atunci înflorirea continuă este destul de posibilă.

Pentru a înflori iarna, orhideea are nevoie să-i creați condiții de stres astfel: dați planta la loc răcoros (nu sub zero grade, o cameră neîncălzită) și uscat pentru aproximativ o lună, iar acest mediu stimulează la maxim apariția unei noi tije. Chiar și după o scurtă perioadă de odihnă în aceste condiţii, udarea abundentă și iluminarea bună vor ajuta orhideea să se trezească și să formeze tije noi.

Dar pentru acest lucru, înainte de fi stresată, orhideei trebuie să i se taie tija corect. Tăierea trebuie efectuat cu un instrument ascuțit, un cuțit sau foarfece de grădină iar înainte de tăiere, instrumentul trebuie dezinfectat cu un antiseptic special, dar puteți utiliza și o soluție de clor.

Locul tăierii trebuie, de asemenea, prelucrat, se toarnă ceară sau se presară cu praf de cărbune, care se obține ușor dintr-o pastilă de cărbune zdrobită.

Dacă orhideei îi este strâmt în ghiveciul vechi (planta se clatină sau rădăcinile ies la suprafață), o puteți transplanta imediat după tăiere într-un vas mai mare.

Îndepărtând tija verde, nu uitați, ea îndeplinește nu doar funcția de peduncul, ci este și un organ vegetativ, deci, nu aruncați lăstarul, folosiți-l ca să obțineți butași, îl puneți în apă sau în substrat umed și, cel mai probabil, curând veți mai avea o orhidee.

Vizualizări: 1,898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: