Credite de 57 de milioane de euro pentru CE Oltenia

Guvernul a aprobat miercuri memorandumul prin care Eximbank va acorda SC "Complexului Energetic Oltenia" două scrisori de garanţie în valoare de 31,29 milioane de euro, respectiv de 25,42 milioane de euro, în vederea contractării unor credite, informează Executivul.

În Memorandumul întocmit de Ministerul Economiei se propune aprobarea acordării unei garanții de către Eximbank S.A. în numele și în contul statului, în valoare de 140.800.000 lei (echivalent a 31.288.889 euro, la un curs valutar de 4,5 lei/euro), sub forma unei scrisori de garanție, pentru un credit intern contractat de Societatea Comercială "Complexul Energetic Oltenia" - S.A. pentru construirea obiectivului de protecția mediului  „Instalație de desulfurare umedă a gazelor de ardere cu echipament comun pentru reactiv și produs final la Grupul Energetic nr.4 - Sucursala Electrocentrale Rovinari”.

De asemenea, în acelaşi memorandum se propune şi acordarea unei a doua garanții, în valoare de 114.400.000 lei (echivalent a 25.422.222 euro, la un curs valutar de 4,5 lei/euro) pentru obiectivul "Modernizarea blocului energetic nr.4 - Sucursala Electrocentrale Rovinari".

„Realizarea acestor obiective va asigura încadrarea respectivelor unități în prevederile legislației de mediu, inclusiv în respectarea termenelor de conformare pe linie de mediu, derivate din aderarea României la Uniunea Europeană”, explică Executivul. (A.A.)

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: