Crescătorii de ovine şi caprine, verificaţi de APIA

Un număr de 40 de exploataţii ale crescătorilor de ovine şi caprine din Gorj vor fi verificate de reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. Verificările vor urmări corespondenţa crotaliilor de la animalele identificate în teren şi cele pentru care s-au depus cereri. Crescătorii de ovine şi caprine care vor fi depistaţi cu nereguli riscă să-şi primească subvenţiile diminuate cu penalităţi cuprinse 3-50 %, sancţiunile putând ajunge chiar până la excluderea de la plată.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj a demarat acţiunea de control la faţa locului, în exploataţiile de ovine şi caprine pentru care au fost depuse cereri de solicitare a Plăţilor naţionale directe complementare, sector zootehnic, în acest an. Potrivit eşantionului de control extras prin metoda aleatorie vor fi verificate 40 de exploataţii, care totalizează aproximativ 13.000 de capete ovine şi caprine.

Echipele APIA vor verifica: existenţa reală a efectivelor de animale pentru care s-a solicitat subvenţia, identificarea crotaliilor, precum şi corespondenţa între efectivul înscris în cerere şi efectivul existent în exploataţie la data controlului. Potrivit conducerii APIA Gorj, fermierii sunt obligaţi să menţină în exploataţie efectivele pentru care au solicitat prima pe cap de animal, până la data de 3 august inclusiv. „Animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii) sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care generează penalităţi sau excluderi de la plată, după caz. În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin  care s-a solicitat primă pe cap de animal devine neeligibilă”, spune Constantin Negrea, directorul APIA Gorj,

SOLICITĂRI

Pentru anul 2013, APIA Gorj a înregistrat 873 cereri pentru un număr de 132.732 animale, din care 515 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru ovine pentru un număr de 111.861 capete şi 358 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru caprine pentru un număr 20.871 capete, ceea ce reprezintă o creştere cu circa 9,53 % faţă de anul 2012 (76 cereri cu un număr de 7.276 capete, în plus faţă de 2012).

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: