Condescu îl așteaptă pe Niță: Demiterea lui Ciurel sau grevă generală!

Liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a declarat că după mitingul de joi a fost sunat de ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, care avea dispoziție de la premierul Victor Ponta să înceapă discuțiile cu sindicatele. Condescu a spus că Doina Pană era dispusă să vină și la sfârșitul săptămânii trecute, însă așteaptă rezultatul vizitei de astăzi a ministrului Energiei, Constantin Niță. Condescu a spus că îi va cere lui Niță să-l demită pe Laurențiu Ciurel.

Ministrul delegat al Energiei, Constantin Niță, este așteptat astăzi la Târgu Jiu, pentru a discuta cu sindicatele și administrația problemele de la Complexul Energetic Oltenia. Laurențiu Ciurel a mărturisit că nu mai vrea să discute cu Marin Condescu, căruia nu-i recunoaşte calitatea de reprezentant al sindicaliştilor, dar nici nu crede că Niță va rezolva ceva. Liderul minerilor are o singură solicitare: demiterea lui Ciurel de la CEO. “Vom cere demiterea, nu demisia, pentru că demisia e un act de onoare, e greu să aibă onoare Ciurel, un om care știind propria lui experiență de viață încearcă să murdărească și vieţile altora. Noi nu vom cere demisia, ci demiterea”, a spus Condescu.

A doua etapă, grevă generală

Marin Condescu a mai menționat că, dacă nu se renunţă la programul de patru zile și nu se face o strategie pentru funcționarea corectă a CE Oltenia, se va recurge la grevă generală. În prima zi în care cei 19 mii de oameni sunt în fără plată vor veni în Piața Prefecturii. “Pentru etapa a doua oamenii sunt pregătiți mult mai bine. Greva generală au cerut-o în piață și suntem obligați să trecem la efectuarea unui referendum. Să știți că durerea nu este acum atât de evidentă pentru că au fost atât de multe dezinformări, având șef pe securistul refuzat, (n.red- Ion Răuț). Am o părere bună despre activitatea serviciilor, dar lui îi plac aceste planuri diabolice de dezinformare”, a declarat Condescu.

„În luna iulie, la lichidare, oamenii vor trebui să aducă bani de acasă, atunci nici Dumnezeu nu-i mai apără și nu va mai rămâne nimic din toate minciunile înșirate până acum”, a mai adăugat Condescu, referindu-se la tăierile de la TESA şi zilele fără plată.

De ce s-a terminat protestul mai devreme

Liderul FNME a explicat și de ce minerii au plecat din Piața Prefecturii înainte de ora 17.00: “ Nu a spus nimeni că mitingul va dura cinci ore. Marșul-miting de fapt a fost autorizat între anumite ore, noi ne-am luat marjă de siguranță, ca să nu încălcăm în niciun fel legea. Am avut norocul că toată lumea a venit la ora 12 și am plecat așa cum am stabilit. Noi ne-am atins obiectivul, pentru că am demonstrat că oamenii au venit, chiar dacă s-au făcut presiuni fantastice”.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 14.30, iar directorul Laurenţiu Ciurel a coborât pentru a discuta cu protestatarii, la câteva minute după ce piaţa s-a golit. Ciurel s-a arătat surprins că s-a terminat aşa repede şi a susţinut că a primit zeci de SMS-uri de la oameni care i-ar fi spus că ei ar vrea să strige de fapt „Jos Condescu!”. În realitatea, directorul Ciurel a avut două ocazii de a sta de vorbă cu protestatarii, atât la sediul CEO, cât şi la Divizia Minieră, dar a evitat să dea piept cu mulţimea, fiind sfătuit în acest sens şi de jandarmi, pentru a nu se ajunge la o escaladarea a conflictului.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: