Creşte numărul de echipe din Liga 4 Gorj. Încă două echipe înscrise

Asociaţia judeţeană de Fotbal Gorj a anunţat că va avea mai multe echipe de fotbal înscrise la startul noului sezon. După perioada de pandemie cluburile şi asociaţiile sportive din oraşe şi comune revin la activitate li se înscriu în campionate.

AJF organizează an de an două campionate de seniori, Liga 4 şi Liga 5, acolo unde, în ediția 2022-2023 se vor înscrie mai multe formații. Pandemia afectase serios cluburile şi asociaţiile sportive şi o mare parte dintre acestea au renunţat, temporar, la echipele de seniori.

Acum situaţia se normalizează şi chiar există echipe noi care doresc să se înscrie în campionate. În primul campionat al AJF Gorj, Liga 4, vor evolua, pe lângă echipele care au jucat şi sezonul trecut, şi Vulturii Fărcășești, formaţie care revine în Liga 4, dar şi Gilortul 2 Târgu Cărbunești, echipa satelit a formaţiei din Liga 3. „Liga 4 cu 12 echipe, Liga 5 cu 22 formații!”, a anunţat cu bucurie AJF Gorj în comunicatul oficial, bucuria dată fiind de numărul mai mare de participanţi care doresc să bucure la rândul lor comunităţile locale prin fotbal: „AJF Gorj a centralizat cererile de înscriere pentru cele două campionate organizate la seniori în ediția 2022-2023, cele două ligi având un număr mare de participante. Astfel, pentru Liga a 4 a, pe lângă echipele care au evoluat în sezonul trecut și-au manifestat intenția de a participa în campionat CS Vulturii Fărcășești și CS Gilortul 2 Târgu Cărbunești, seria fiind compusă din 12 cluburi”. Sezonul trecut doar zece echipe s-au aflat la start şi competiţia a avut nevoie de play-off şi play-out pentru a se încheia. Vulturii Fărcăşeşti era o echipă de top în Liga 4 până în pandemie şi revine practic acolo unde îi e locul, satelitul celor de la Gilortul are doar un an de existenţă şi se doreşte să fie o pepinieră pentru prima echipă care joacă în Liga 3.

Vizualizări: 1,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: