Crețan a lansat o carte despre mineriadă

Un lider de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia a lansat cel de-al doilea volum al cărții ”Militant Fără Voie. Destin Revoluționar”. Este vorba despre sindicalistul Constantin Crețan. Primul volum a fost lansat în anul 2010, carte scrisă în spatele gratiilor și asta după ce sindicalistul a fost închis pentru Mineriada de la Costești.

Lansarea a avut loc marți dimineața la sediul Universității Libere Independente Moldova din Târgu Jiu. Crețan spune că în această carte proaspăt lansată au fost rememorați cei 22 de ani de la Mineriada de la Costești.

”În 2010 am publicat cartea Militant Fără Voie pe care am scris-o în spatele gratiilor pentru că eram arestat pentru mineriada de la Costești. Astăzi, am lansat volumul cu numărul doi al cărții Militant Fără Voie. Mai am încă două cărți pe care nu am reușit să le editez din cauze financiare. Sper ca anii viitori să le pot face și pe acestea”, a spus Constantin Crețan.

Sindicalistul spune că vrea ca adevărul privind Mineriada de la Costești să iasă la iveală. Cretan, fost președinte al Ligii Minerilor și Defavorizaților Social "Miron Cozma", a fost condamnat de către Curtea Supremă de Justiție, în anul 2005, alături de liderii sindicali Dorin Lois și Vasile Lupu, din Valea Jiului, și asta după ce au participat la mineriadele de la Costești și Stoenești, din anul 1999.

Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: