Sesizări după imaginile cu gunoaiele din Dealul Târgului

Comisarii de mediu s-au sesizat după ce au văzut pe internet imagini cu gunoaie împrăștiate în Dealul Târgului. Zona s-a transformat într-un adevărat focar de infecție. Cei care trebuie să le strângă acum sunt proprietarii terenurilor, chiar dacă nu ei au fost cei care au aruncat deșeurile acolo.

Garda de Mediu Gorj s-a autosesizat după ce a văzut fotografiile cu gunoaiele. Imaginile au fost postate pe internet de un tânăr din Târgu Jiu, revoltat din cauza peisajului dezolant pe care l-a găsit la marginea orașului.

Proprietarii terenurilor transformate în groapă de gunoi vor fi căutați și obligați să curețe zona. În cazul în care nu vor fi identificați, sarcina de a face curățenie îi va reveni Primăriei Târgu Jiu. „Ne-am autosesizat şi am trimis o echipă să verifice aspectele sesizate. Proprietarul sau proprietarii terenurilor de acolo trebuie să se ocupe de igienizarea acestora. Este şi o zonă unde locuitorii aruncă multe deşeuri la întâmplare. În cazul în care proprietarii de terenuri nu vor fi identificaţi, vom solicita Primăriei Târgu Jiu să igienizeze zona“, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj. 

La rândul lor, și cei care se ocupă de Serviciul de Gestionare a Deșeurilor Gorj au reacționat și au transmis că vor sesiza această problemă municipalității. „Vom sesiza Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru a rezolva această problemă, iar noi vom urmări modul în care această problemă urmează să fie rezolvată“, a spus Luis Popa, directorul Serviciului de Gestionare a Deșeurilor Gorj.

Aceasta nu este singura zonă care se umple de gunoaie, dar cum făptașii nu sunt prinși, polițiștii locali nu au pe cine amenda. Chiar și după acțiunile de ecologizare, reapar tot felul de resturi aruncate la voia întâmplării.  

Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: