Crețan: Am ajuns de râsul lumii cu salariile din CE Oltenia

Constantin Crețan, lider sindical în Complexul Energetic Oltenia, se așteaptă la un număr mare de cereri de disponibilizare. Este ultimul an de aplicare a unui program de restructurare făcut acum câțiva ani, fiind prevăzute 200 de disponibilizări la cerere în 2019.

Vor fi mult mai multe cereri, avertizează Crețan. “Vor fi multe cereri pentru disponibilizare, pentru că salarizarea în Complexul Energetic Oltenia nu mai este atractivă. Este un salariu derizoriu în raport de munca depusă, am ajuns de râsul lumii cu salariile din Complexul Energetic Oltenia”, a spus liderul sindical într-o intervenție la Radio Infinit.

Crețan spune că salariații care sunt mai tineri își caută alte locuri de muncă. Cei care pleacă din companie primesc patru salarii compensatorii, în anii trecuți fiind vorba chiar și de 12-16 salarii.

Crețan spune că bugetul pe 2019 al CE Oltenia ar lăsa posibilitatea unor majorări salariale. “Dacă nu vor mări salariile în CE Oltenia, vor rămâne fără forță de muncă”, a concluzionat acesta.

Vizualizări: 3,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: