CEO, perspectivă de funcționare până în 2040. Condiții!

Complexul Energetic Oltenia va avea viață cel puțin până în 2040. Scrie negru pe alb în Strategia Energetică ce urmează să fie aprobată de Guvern. O hotărâre în acest sens va fi dată până la începutul lunii iunie, a transmis secretarul de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu.

Proiectul finalizat anul trecut este încă în stadiul evaluării. După acest pas, va fi emisă hotărârea de Guvern prin care strategia să fie aprobată. Acest lucru se va întâmpla cel târziu la începutul lunii iunie, a dat asigurări Andrei Maioreanu: „Proiectul Strategiei Energetice a fost finalizat încă din toamna anului trecut. Suntem la momentul în care strategia se află în studiul de evaluare adecvată. Sunt câteva etape procedurale care trebuie respectate conform acestei hotărâri de Guvern. Așa cum stau lucrurile acum, din ultimele discuții pe care le-am avut, eu sunt optimist și sper ca acest calendar să fie respectat având în vedere că aici intervine foarte mult și Ministerul Mediului. Conform acestui calendar, mă aștept ca cel târziu la sfârșitul lunii mai, proiectul de hotărâre de Guvern pentru strategia energetică să intre pe masa Guvernului și, conform Legii 123, să fie aprobată prin hotărâre de Guvern”.

Un capitol aparte în Strategia Energetică a țării este Complexul Energetic Oltenia. În viziunea celor care au pus la punct proiectul, compania din Gorj va funcționa cel puțin încă 20 de ani de acum înainte. „Avem cantități importante de lignit. În scenariul optim pe care l-am și prezentat în strategia energetică, Complexul Energetic Oltenia are o perspectivă de funcționare cel puțin până la nivelul anului 2040, desigur în condițiile în care vom fi foarte atenți la condițiile de mediu”, a mai adăugat secretarul de stat Andrei Maioreanu.

Vizualizări: 3,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: