Creţan, propus preşedinte de sindicat pe viaţă

Liderul Constantin Creţan a primit propunerea de a fi preşedinte pe viaţă la Sindicatul „Lignitul“ Oltenia. Creţan a fost ales preşedinte al sindicatului sâmbătă, dar spune că nu este democratic să fie şeful sindicatului toată viaţa, dar crede că ar fi meritat pentru sacrificiile făcute pentru munca socială. Oricum, sindicalistul nu are de gând să se retragă curând din acest domeniu. Sindicatul Lignitul a fost înfiinţat în luna septembrie 2012.

Reporter: Există o informaţie potrivit căreia dumneavoastră aţi fost ales preşedinte pe viaţă al Sindicatului Lignitul Oltenia. Este adevărat?

Constantin Creţan: A fost o propunere, dar nu înseamnă că am acceptat. Membrii mei de sindicat au propus să fiu preşedinte pe viaţă având în vedere câte sacrificii am făcut eu pentru misiunea sindicală.

Rep.: De ce nu aţi acceptat?

C.C.: Pentru că mi se pare o tâmpenie să fiu preşedinte pe viaţă. Eu oricum sunt pe viaţă în mişcarea sindicală, dar nu să fiu ales pe viaţă pentru că sunt unii aleşi pe viaţă prin propriile statute, pe care nu-i mai schimbă nimeni. De asta nu-mi doresc, pentru că până la urmă trebuie să respect şi eu forma democratică de a fi ales. Poate că meritam, pentru sacrificiile pe care le-am făcut eu şi cât am pierdut în viaţă, dar nu, respect forma democratică, nu ce mi-au propus ei.

Rep.: Dar când vă  gândiţi să vă retrageţi?

CC: Nu mă retrag din munca socială pentru că am suferit prea mult, am stat în închisoare atâta vreme, am avut multe de pierdut în viaţa mea, nu vreau să-mi amintesc câte am pierdut şi pentru asta trebuie să fac în continuare muncă socială pentru membrii mei.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: