Plantele medicinale aduc bani frumoşi pădurarilor

Plantele medicinale rotunjesc conturile Direcției Silvice Gorj. Peste 70 de mii de lei a obținut deja instituția după ce a livrat 20 de tone de muguri de pin. În prezent, se culeg florile de soc care vor aduce, de asemenea, sume frumoase de bani în conturile pădurarilor.

Direcția Silvică Gorj a livrat peste 20 de tone de muguri de pin și este în plină campanie de recoltare a florilor de soc ce vor fi folosite în fabricarea ceaiurilor sau a medicamentelor. „Direcția Silviă Gorj a demarat procedurile de licitație pentru recoltarea plantelor medicinale. Până la această dată, am livrat cantitatea de 20,8 tone de muguri de pin. Deja suntem în plină campanie de recoltare de flori de soc. Am livrat, până acum, cantitatea de 10 tone firmelor care au câștigat licitația”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.

Lucrurile au mers mult mai bine față de anul trecut, susține şeful Direcției Silvice Gorj. „Valoarea contractului este de peste 60 de mii de lei, fără TVA. În comparație cu anul trecut, am livrat o cantitate mult mai mare de plante medicinale. Anul trecut, am livrat 20 de tone, iar acum am depășit deja 30 de tone”, a mai explicat Cârstoc.

Următoarea campanie va fi cea de recoltare a fructelor de pădure.

Vizualizări: 1,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: