Criminalii de la Meriș contestă pușcăria pe viață

Decizia definitivă a Curții de Apel Craiova, prin care trei din cei patru tineri implicaţi în dubla crimă de la Meriş au fost trimiși la pușcărie pentru tot restul vieții, a fost contestată de aceștia la instanța supremă. Anul trecut, în luna mai, tinerii din Motru au omorât un traficant de droguri din Filiași și pe iubita acestuia, incendiindu-le apoi corpurile.

Un astfel de demers a făcut inclusiv minorul din Motru implicat în dubla crimă și condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, toți cei 4 inculpați fiind speriați nu doar de pedepsele mari pe care le au de executat, dar și de sumele pe care le au de achitat ca despăgubiri pentru familiile celor uciși.

Pe de altă parte, sumele decise ca despăgubiri sunt mai mici decât cele stabilite inițial de Tribunalul Gorj, ca instanță de fond, motiv pentru care și Parchetul a apelat la calea extraordinară de contestare a sentinței de la Craiova. Procesul de la Înalta Curte ar urma să înceapă la mijlocul lunii viitoare, inculpații din dosar fiind oricum în spatele gratiilor din momentul comiterii dublei crime de la Motru. Florin Claudiu Mînea, Dragoş Ionescu şi Dorin Mihai Bălan au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce, în noiembrie anul trecut, Tribunalul Gorj decisese pedepse de 28 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cei trei. Cei patru tineri au recunoscut pe parcursul procesului că i-au ucis pe Ion Ulăreanu din Filiaşi şi pe prietena acestuia, Gabriela Ileana Dumitrana, de 19 ani, din Turceni. Bărbatul ucis era căsătorit şi avea o fetiţă de un an.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au mai stabilit ca inculpaţii să plătească daune morale de 100.000 de lei soţiei victimei, suma fiind mai mică decât cea dispusă iniţial de Tribunalul Gorj, respectiv 250.000 de lei. De asemenea, fetiţa bărbatului ucis ar urma să primească de la cei patru o rentă de 6.000 de lei, cu titlul de pensie de întreţinere, calculată de la data comiterii faptei şi până în prezent. Totodată, minora ar urma să primească o rentă lunară de 1.000 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la 26 de ani, inclusiv, în cazul în care va urma studii superioare.

Curtea de Apel Craiova a decis să menţină restul sentinţei date de Tribunalul Gorj, respectiv ca mama tineri ucise să fie despăgubită cu 200.000 de lei daune morale şi 20.000 de lei daune materiale. Crima din mai anul trecut a avut ca mobil dorința celor patru tineri din Motru a de fura de la traficantul de droguri câteva pliculețe de etnobotanice, droguri pentru care nu aveau bani să și le procure. Ei au spus că inițial plănuiseră o tâlhărie, dar lucrurile au scăpat de sub control și s-a ajuns la una dintre cele mai oribile crime din ultimii ani generată de consumul de droguri.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: