A vrut să-şi arunce casa în aer şi apoi să-şi ia viaţa

Gest inexplicabil al unui bărbat din comuna Băleşti. Ion Catrina în vârstă de 45 de ani din Tămăşeşti de Jos a vrut să-şi incendieze gospodăria şi apoi să se sinucidă, decepţionat fiind după ce a trecut printr-un divorţ. Acesta a pus foc la fânarul din curte şi a plasat câte o butelie deschisă în fiecare încăpere a casei. Localnicii au alarmat pompierii înainte ca flacăra să ajungă la casă. Poliţiştii veniţi şi ei la faţa locului l-au reţinut pe bărbatul sinucigaş, acesta ajungând în cele din urmă la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Supărat fiind după o discuţie avută cu fosta soţie, bărbatul a ameninţat că va arunca gospodăria în aer, după care se va sinucide. După ce a băut bine şi a prins curaj, acesta a pus foc la fânarul din curte, dar a şi lăsat trei butelii deschise în casă. Vecinii care au văzut flăcările au anunţat pompierii înainte ca flăcările să ajungă la locuinţă. Incidentul s-a produs sâmbătă seara. Detaşamentul de Pompieri Târgu Jiu a intervenit cu două autospeciale pentru stins incendii, doi ofiţeri şi 11 subofiţeri. Intervenţia pompierilor a fost una dificilă. „Cantitatea mare de materiale combustibile a îngreunat intervenţia pompierilor militari, incendiul fiind lichidat după aproximativ două ore şi jumătate. Intervenţia promptă a pompierilor a limitat extinderea incendiului la casa de locuit, de unde au fost evacuate trei butelii pentru aragaz, butelii lăsate deschise de către proprietar. În urma incendiului au ars: acoperişul anexelor gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, circa 600 baloţi de fân, precum şi cherestea depozitată în anexe. Cauza probabilă a incendiului este: folosirea intenţionată de către proprietar a sursei pentru a genera incendiu”, se arată în comunicatul ISU Gorj.  

Bărbatul sinucigaş a fost luat de poliţişti şi dus la spital pe Secţia de Psihiatrie, unde a rămas şi internat. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a constatat faptul că incendiul a fost provocat de flacără deschisă pusă de proprietar, care pe fondul consumului excesiv de alcool, cu intenţie, a incendiat un fânar. De asemenea, s-a constatat că anterior comiterii faptei acesta a contactat-o telefonic pe fosta soţie căreia i-a spus că va incendia locuinţa după care se va sinucide. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost condus la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean unde a fost internat”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. 

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: