Cristinel Faităr chiulește de la ore, dar vrea mai mulți bani la salariu

Cristinel Faităr, fostul primar din Roșia de Amaradia, este supărat pe conducerea Grupului Școlar Industrial din localitate pentru că anul trecut nu a fost plătit ca profesor, deși a terminat o facultate. Învățătorul Faităr vrea să primească din urmă bani în plus de la stat pe o Lege a Educației care abia a intrat în vigoare. Primarul Liviu Cotojman spune că de când cu procesele Cristinel Faităr nu prea trece pe la școală, iar cea care îi ține orele este soția sa.

Fostul primar din Roșia de Amaradia, învățător de meserie, își pierde timpul pe la tribunal, iar la ore își trimite nevasta. De când cu noua Lege a Educației, care le oferă învățătorilor posibilitatea de a-și echivala studiile superioare pentru a fi plătiți ca și profesorii, Cristinel Faităr vrea bani în plus la salariu. Acesta a absolvit pe vremea când era primar Facultatea de Psihologie și consideră că pentru acest lucru trebuia remunerat pe măsură. Numai că acesta cere bani de la stat pe anul 2010 pentru o lege care abia din această toamnă se aplică. Așa că a dat în judecată Consiliul Local și Grupul Școlar Industrial din localitate, de care aparține școala la care predă, pentru a i se recunoaște drepturile.

Directoarea adjunctă a Grupului Școlar Industrial Roșia de Amaradia spune că pentru anul 2010, pentru care învățătorul își cere drepturile salariale, nu era posibilă echivalarea studiilor sale pentru a fi plătit ca profesor. Acesta a terminat cursuri postuniversitare de institutori de doi ani, nu un liceu pedagogic. ”Dumnealui a terminat Psihologia și este institutor și consideră că trebuia plătit ca profesor. A luat exemplul unor colege de ale noastre, dar în cazul lor a fost posibilă echivalarea studiilor”, spune Ileana Duliga, director adjunct în cadrul Grupului Școlar Industrial Roșia de Amaradia.

Primarul îl trimite la clasă

Primarul cunoaște această situație și îi transmite fostului primar Cristinel Faităr să își vadă de clasă, nu să umble prin instanță cu procese. Mai mult de atât, primarul Liviu Cotojman spune că învățătorul Faităr își face de cap, lipsind de la ore. ”Acest domn să își vadă de clasă, nu să umble prin instanță cu procese. Am primit sesizări din partea părinților că pleacă de la ore fără să anunțe conducerea școlii. El își face de cap, iar în locul lui la clasă vine soția sa. Am avut discuții și cu conducerea școlii, care s-a plâns la mine că la clasa a doua, a domnului Faităr nu este nimeni la ore pentru că dânsul este plecat cu procese. Acum dorește să fie plătit ca și profesor, cu toate că studiile pe care le-a terminat dânsul nu pot fi echivalate”, menționează Liviu Cotojman.

Faităr se crede neîndreptățit

”Începând cu 1 ianuarie 2010, cadrele didactice din învățământul primar sunt plătiți ca profesori. Eu m-am trezit că salariul era de învățător și nu s-a aplicat legea. Așa că m-am adresat justiției pentru că în anul 2010 am pierdut aproape trei milioane lei vechi la salariu. Iar în momentul în care trebuia să mă prezint în justiție am făcut solicitare la conducerea școlii, suplinirea mea fiind realizată cu un cadru didactic calificat. Calul moare de drum lung și calul de grija altuia”, afirmă Cristinel Faităr.

DECLARAŢIE

”Dumnealui este învățător de profesie și cât timp a fost primar a făcut o facultate de Psihologie, iar acum dorește ca pentru anul 2010 să fie plătit ca profesor. Acesta nu a făcut Liceul Pedagogic și nu poate primi aceste drepturi pe anul trecut”, spune Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: