Mii de târgujieni la parada militară şi fasole cu cârnaţi

Aproape două mii de persoane au participat la manifestările de 1 Decembrie care au avut loc în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu. Tot atâţia au mers să mănânce fasole cu cârnaţi şi să bea o cană de vin fiert. Municipalitatea a aprobat 35 de mii de lei pentru manifestările din această zi.

Dacă în alţi ani în Piaţa Prefecturii se strângeau câteva zeci de persoane, iar elevii erau aduşi aproape cu forţa de profesori, ca să facă numărul, ieri vremea frumoasă pare să-i fi scos din case pe târgujienii. „Este soare şi cald, o vreme propice pentru o plimbare în aer liber. Am venit să zona centrală împreună cu băieţelul pentru a urmări manifestaţiile“, a spus Mihaela Ionică. 

Ceremoniile au început printr-o slujbă religioasă susţinută de preotul militar Constantin Măgdoiu, după care a urmat discursul oficialităţilor. Manifestările au continuat cu un spectacol susţinut de artiştii locali, după care a urmat defilarea trupelor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului. După încheierea acestor manifestări, peste 1500 de târgujieni eu mâncat fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Ziua a continuat cu un spectacol oferit de Ansamblul Doina Gorjului, iar la ora 18.00 Târgu Jiul a fost luminat de miile de beculeţe colorate.

SĂRBĂTOARE

Rovinărenii s-au adunat ieri cu mic cu mare în centrul oraşului alături de autorităţile locale pentru a petrece împreună Ziua de 1 decembrie. Seria manifestărilor a început cu depunerea de coroane în amintirea românilor care s-au jertfit pentru ţară, dar şi în amintirea rovinăreanului care a decedat în Afganistan. Cei care au fost prezenţi la aceste manifestări au servit apoi sarmale şi fasole cu ciolan şi au băut vin şi ţuica fiartă.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: