Criză acută de sânge. Se organizează campanii de donare!

Criza de sânge la nivelul județului Gorj se adâncește tot mai mult, iar donatorii sunt din ce în ce mai puțini. Astfel, conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu face un nou apel către oamenii cu suflet mare pentru a-i salva pe cei care sunt pe patul de spital.

Vor fi organizate și campanii de donare. Spre exemplu, săptămâna viitoare, sunt așteptați să facă un gest salvator zeci de oameni. Prima campanie de donare va avea loc în data de 29 ianuarie și este realizată în parteneriat cu Clubul Airsoft din Târgu Jiu.

”Din fericire, ne mai putem baza pe stocul de dinainte de sărbători, atunci când am avut ceva donatori și foarte multe campanii frumoase. Din păcate, în această lună, numărul donatorilor a scăzut foarte mult, iar cererile sunt tot mai mari. Ne confruntăm cu o criză majoră pe AB negativ. Este o singură unitate în stocul nostru. De o lună nu am avut nici măcar un donator cu această grupă. Pe 29 ianuarie vom avea o campanie frumoasă în parteneriat cu Clubul Aiarsoft și cu mall-ul din oraș. De asemenea, mai avem un proiect cu colegiul din Motru. Sunt elevi, părinți și profesori care vor să doneze. Sunt deja peste 40 de persoane înscrise pe listă”, a spus Călina Căluțoiu, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu.

Vizualizări: 985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: