Crocodilul vs. antilopa-hipopotam

Nu s-a stins bine scandalul dintre Pepe şi Oana, nu s-a răcit bine păruiala dintre părinţii Mădălinei Manole şi soţ, nu s-au dezinflamat ca lumea spiritele şi testiculele de pe Vaporul Iubirii, că au început să se ţigănească Pleşu cu Băsescu. Filosoful se tot ia de politician. Ba prin editoriale, ba prin interviuri, ba pe la televizor. Pe vremuri cică îi plăcea de el, dar acum îl dezamăgește tot mai mult. Ofensat de tot mai desele atacuri, politicianul răspunde cu o mârlănie: îl amenință pe filosof că, dacă continuă cu criticile, îşi amintește și el ce făcea filosoful pe vremea când îi era consilier la Cotroceni. Și lasă opinia publică cu o dilemă nouă și legitimă: ce-o fi făcut, nene?

Ne-am imaginat și noi câteva variante la Kamikaze. Culmea, au fost preluate de Realitatea. Oare o fi ars furnici cu ochelarii? Făcea pipi pe colac? Cerea cărți împrumut de la Băsescu și le înapoia scrise cu pixul? Sforăia? Bea? Cu ce naiba ar putea să-l aibă Băsescu la mână pe Pleșu, despre care știm totuși că este un om decent. O singură slăbiciune ar avea, din câte se vorbește: femeile. Dar și cu acelea se comportă foarte cavaleresc (ba chiar se spune că are niște replici de agățat care merg nu doar la pseudointelectuale, ci și la vânzătoare). Deci serios vorbind acum, cred că s-au certat de la femei. În ce loc s-o fi băgat peste Băsescu? Nu cred că la Udrea, nu pare genul maestrului. Pufulete-Săftoiu, poate? Mda, posibil, mai ales c-o știm și de tipă mai cu substanță.

În orice caz, Băsescu acționează ca un crocodil care-și cunoaște limitele: își atrage victima pe terenul care-i convine lui. Crocodilul e cu apa, Băsescu e cu scandalul. Spirit de antilopă captiv într-un corp de hipopotam, Pleșu nu-i poate face față prădătorului pe terenul și în registrul acestuia. Băsescu știe asta și a acționat suburban, deci sălbatic. Era singura lui șansă. Ce voiați, să-l atace pe lecturi? E de așteptat ca Pleșu să fenteze elegant țigăneala și să renunțe ca banca ce s-a rupt cu polițistul. Dar, dacă va greși și va intra la tăvăleală, o singură chestiune mă mai întreb: oare care s-o duce la Acces Direct și care la Happy Hour?

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: