Cronologia accidentelor de la mina Petrila

„Pandurul“ vă prezintă o cronologie a accidentelor care au avut loc la mina Petrila.

• În 1982, 14 mineri au murit la mina Petrila, iar alţi 15 au fost răniţi, după ce praful de cărbune s-a aprins.

• În 26 iulie 1996, trei mineri şi-au pierdut viaţa într-un accident la mina Petrila în timpul unei intervenţii la puţul de aeraj al minei. Platforma pe care se aflau s-a rupt şi minerii au căzut de la o înălţime de 43 m.

• La 10 decembrie 1996, doi mineri au murit şi alţi doi au fost grav răniţi în urma unei surpări care s-a produs la exploatarea minieră Petrila.

• În 30 octombrie 1997, un inginer de la Petrila a murit lovit de un stâlp metalic căzut de pe un transportor de cărbune.

• În data de 20 februarie 1998, un miner a murit, la Exploatarea Minieră Petrila Sud, surprins în subteran de o surpare la unul din preabataje, iar în octombrie 1999, un angajat al aceleiaşi exploatări a murit, căzând de la o înălţime de peste 30 de metri, în subteran.

• În 18 aprilie 2003, un bărbat de 34 de ani, angajat al Exploatării Miniere Petrila a murit după ce a căzut într-un puţ aflat în subteranul minei. În timp ce încărca tuburi de aeraj în colivie, aceasta s-a pus, brusc, în mişcare iar bărbatul a căzut în puţ.

• În mai 2004, la Petrila au avut loc două accidente, unul în care patru angajaţi ai Exploatării Miniere au fost grav răniţi în urma unei explozii care s-a produs în subteran şi a fost provocată de o capsă pirotehnică nedetonată la timp, iar în alt accident doi angajaţi au fost grav răniţi în urma exploziei unui transformator electric. În luna iunie a aceluiaşi an, un miner de la Petrila a murit în urma unui accident de muncă în subteran, el fiind prins între staţia de întoarcere a unui transportator de cărbune şi un stâlp de susţinere a acestuia.

• În iulie 2005, doi mineri au murit în urma unui accident de muncă produs la Petrila, corpurile lor fiind găsite sub mormane de cărbune.

• La sfârşitul lui mai 2007, un miner de 45 de ani, angajat la EM Petrila, a suferit, un accident grav de muncă în urma căruia a fost diagnosticat cu "traumatism cerebral toracal cu transsecţiune medulară, paraplegie flască". În urma acestui accident, Exploatarea Minieră a fost amendată cu 16.000 de lei.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: