Crudul adevăr

Ai fost un copil prost? Nu ți-a spus nimeni c-ar trebui să citești cărți? Ți-ai irosit copilăria și adolescența cu jocuri stupide și drame neînsemnate? ”Adevărul Trist” este aici pentru tine și îți oferă senzaționala colecție de literatură de recuperare ”Adevărul e că ești un dobitoc”. ”Adevărul e că ești un dobitoc” îți aduce în casă ceea ce ar fi trebuit să fie cărțile copilăriei tale, dacă n-ai fi fost un copil idiot și mediocru care nu știa ce-i aia literatură și recent s-a transformat într-un adult nefericit.

Ai ratat absolut toate cărțile pînă la vîrsta de 28 de ani? Noi îți venim în întîmpinare cu titluri care pînă și ție îți sună familiar. Și cea mai bună parte din campania noastră este că nu trebuie să citești cărțile pe care o să ți le vindem pe nimic. E suficient să le cumperi, ca să te vadă lumea cu ele pe stradă și ulterior să le spui prietenilor așa, ca din întîmplare, că ai mai cumpărat o carte din colecția ”Adevărul este că ești un dobitoc”. Și ei te vor întreba ce carte și tu vei spune ”Nu știu, Amintiri din copilărie sau gen, e pe verde…”. De altfel, pentru o asortare plăcută a bibliotecii dumneavoastră, cărțile noastre au toate coperte mișto, lucioase și mereu verzi, numai bune de proptit în rafturi și uitat acolo.

Noi nu vrem să te mințim ca alți piariști. E mult prea tîrziu să mai citești Jules Verne, Cei trei muschetari, Aventurile lui Tom Sawyer, Robinson Crusoe, Madame Bovary, Pădurea spînzuraților, Moromeții și celelalte cărți din colecția ”Adevărul e că ești un dobitoc”. Dar poți să te minți pe tine însuți, plus pe apropiați, că ai făcut-o. Dincolo de utilitatea lor imediată (poți stabiliza mese cu ele, poți omorî gîndaci sau înveli senvișuri în pagini), cărțile din colecția noastră acționează direct și pozitiv asupra stimei de sine. ”Adevărul e că ești un dobitoc” îți oferă șansa unică în viață de a te transforma cu doar cîteva zeci de lei dintr-un idiot inutil într-un idiot inutil CARE ARE NIȘTE CĂRȚI. Diferența poate părea minoră, dar e decisivă pentru că îți asigură o bază solidă pentru impostură. Relaxează-te! Nu trebuie să știe toată lumea că n-ai citit o carte în viața ta. Cu ”Adevărul e că ești un dobitoc” ai ocazia să demonstrezi că ai cărți, apoi să invoci argumentul implacabil: ”și de ce ar avea cineva cărți, dacă nu le-ar citi?!”. Nimeni nu te va mai suspecta că n-ai citit vreodată altceva în afară de tabloide și etichete de semințe.

Ca să vă fie mai ușor, nici nu am mai scris pe coperte titlurile cărților din colecție, pentru că sînt irelevante și riscă să te confuzeze. Special pentru dumneavoastră, ne vom mulțumi să le numerotăm. Așadar, săptămîna asta fiind a patra de campanie, ”Adevărul Trist” vă oferă romanul ”4”, de celebrul autor ”Al Patrulea”, o fabuloasă cartografie a psihicului afectat de drama primul război mondial sau gen. Cumpărați romanul 4 și nu uitați: săptămîna viitoare, SURPRIZĂ!!! Urmează romanul 5, tot pe verde, despre o curvă neîmplinită care vrea să plece de la țară și să se fută cu toți bărbații cu pantofi în picioare și veceu în casă!

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: