CSM Târgu Jiu a transferat un baschetbalist din Ucraina

Baschetbalistul Andriy Agafonov este noul pivot al echipei CSM Târgu Jiu. Jucătorul din Ucraina a semnat pentru un sezon cu formația din Târgu Jiu.

Ucraineanul Andriy Agafonov este noul pivot al echipei CSM Târgu Jiu, a anunţat oficial clubul primăriei. Jucător experimentat, acesta se întoarce în România, unde a mai jucat pentru BCM U FC Argeș Pitești. Înalt de 2.08 metri, jucător de poziția 5, Agafonov a evoluat ultima dată la BC Odessa, în Superliga din Ucraina. Noul pivot al CSM Târgu Jiu a semnat pe un sezon și se va alătura și el lotului pregătit de Claudiu Alionescu după reluarea antrenamentelor.

Claudiu Alionescu, antrenor principal al echipei gorjene a spus, despre venirea baschetbalistului din Ucraina la CSM Târgu Jiu, că este un jucător pe care îl cunoaşte deja. ”Andry Agafonov este un jucător pe care îl cunoaștem foarte bine din perioada petrecută la Pitești, dar și din dubla cu Pieno, de pe vremea Energiei. Chair dacă au trecut ceva ani de atunci, rămâne un jucător de certă valoare. Un jucător de interior, poziție 5, dar cu o buna știință a jocului și de asemenea cu o aruncare bună de la semidistanță și chiar de la distanță. Experiența lui, faptul că a mai jucat în România, chiar împreuna cu Troupe, vor fi siguranță un plus pentru noi”, a declarat pentru csmtargujiu.ro Claudiu Alionescu.

Cariera profesionistă a lui Agafonov a demarat în 2005, alături de Khimik Youzhne. El a trecut apoi la Budivelnik Kiev și BC Odessa. După zece ani în Superliga Ucrainei, Andriy Agafonov a semnat cu Merlins Crailsheim, în primul eșalon al Germaniei. Apoi a petrecut doi ani în Lituania, cu Pieno Zvaigzdes, iar în sezonul 2017-2018 a activat la Pitești, acolo unde a fost coleg cu Porter Troupe. Ulterior, pivotul ucrainean a jucat în Ungaria, la Zalakeramia ZTE KK. Acolo a petrecut doi ani, pentru ca în sezonul 2020/21 să joace la Ternopil Tneu, în Ucraina iar vara trecută s-a întors la Odessa.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: