CSM Târgu-Jiu s-a calificat în finala Cupei României

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu au oferit cea mai mare surpriză a sezonului şi s-au calificat în finala Cupei României.  după ce au reuşit să treacă de Gloria Bistriţa, sâmbătă, 20 mai, scor 29-27.

Pornită cu șansa a doua în semifinala cu echipa din Bistrița, CSM Târgu Jiu a detonat bomba în Sala TeraPlast Arena din Bistriţa! Echipa din Târgu Jiu a reușit să surclaseze unul din granzii handbalului feminin românesc, Gloria Bistriţa.

Liviu Andrieş a promis la plecarea spre Bistriţa că echipa va arăta cu totul altfel faţă de meciul din campionat, atunci când Bistriţa s-a impus destul de lejer. Atât antrenorul, cât şi handbalistele sale s-au ţinut de cuvânt. În faţa unei săli pline, care aştepta calificarea Gloriei în finală ca pe o formalitate, CSM Târgu Jiu a dat o replică incredibilă unei echipe care are în componenţă mai multe jucătoare de echipă naţională, dar care nu au putut contracara jocul grupării gorjene.

Handbalistele lui Liviu Andrieş au jucat de la egal la egal cu Bistriţa, au crezut în şansa lor până la final, şi au reuşit ceea ce nimeni nu visa la începutul acestui sezon, calificarea în finala Cupei României. Mai mult, după menţinerea în Liga Florilor, fără a fi nevoie de meciurile de baraj, cu această calificare în ultimul act al competiţiei, gorjencele au mai scris o pagină de istorie la chiar primul sezon în elita handbalului românesc, calificarea în cupele europene.

Ekaterina Dzhukeva, portarul CSM Târgu Jiu, a apărat patru lovituri de la 7 metri la rând. Gorjeanca Angela Puşcaş a fost cea mai bună marcatoare a echipei, cu 8 goluri.

Duminică, de la ora 17:30, elevele lui Liviu Andrieş vor juca cu trofeul pe masă cu CSM Bucureşti, în finala competiţiei.

Vizualizări: 532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: