CSM Târgu Jiu vrea un buget mai mare

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu are tot mai multe secţii de la an la an. Pe lângă baschet şi handbal, cu care s-a pornit la drum în 2019, clubul a mai afiliat în 2020 şi secţii de atletism, box şi lupte, iar de anul viitor va avea şi o secţie de fotbal.

În actualele condiţii în care funcţionează CSM, bugetul alocat anul trecut clubului primăriei nu va mai fi suficient, astfel că va fi nevoie de mai mulţi bani de la bugetul local pentru ca acest club să poată funcţiona. Conducerea clubului vrea să ceară Consiliului Local o sumă mai mare de bani pentru anul 2021, în care CSM ar putea funcţiona cu şase secţii sportive.

În plus echipa de baschet masculin joacă în acest sezon în Liga Naţională care a fost organizată cu o singură grupă valorică, echipa lui Claudiu Alionescu având nevoie de întăriri, dar şi de condiţii mult mai bune de pregătire pentru a se lupta cu cele mai bune echipe ale campionatului.

Un alt motiv pentru a solicita un buget mai mare este şi intenţia echipei de handbal feminin de a promova în Liga Florilor, acolo unde va avea nevoie de mai mulţi bani decât în Divizia A. „În prezent lucrăm la bugetul de anul viitor. Dorim să facem secția de fotbal și mai avem atletismul, boxul și luptele pe care vrem să le dezvoltăm, pentru că suntem într-un parteneriat cu clubul Pandurii, deoarece sunt sportivi foarte buni, care fac performanță și merită sprijiniți. Nu ai cum să evoluezi, dacă nu avem un buget corespunzător cu planurile noastre”, a spus directorul clubului, Robert Bălăeţ, remarcând că echipele de baschet şi handbal au cel mai mic buget din competiţiile în care evoluează: „Avem cel mai mic buget din ligă la baschet, ia la handbal cred că avem cel mai mic buget dintre toate Cluburile Sportiv Municipale. Sunt diferențe foarte mari. Ceea ce s-a făcut până acum s-a făcut cu sacrificii foarte mari și aș vrea ca lucrurile să reintre în normal”.

Chiar dacă are parteneriate pe anumite ramuri sportive cu alte cluburi din Târgu Jiu, CSM are nevoie de un buget consistent pentru a susţine sportivii medaliaţi deja la competiţiile din acest an, şi pentru a le asigura pregătirea şi participarea la viitoarele competiţii.

Vizualizări: 510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: