Cu cât se vinde o termocentrală

Centrala termoelectrică Mintia va fi scoasă la vânzare prin licitaţie publică, anunță casa de insolvenţă Expert Insolvenţă SPRL, în calitate de administrator judiciar al Complexului Energetic Hunedoara.

Preţul total de pornire al licitaţiei care va avea loc în data de 15 iulie la sediul CE Hunedoara este de 91,2 milioane de euro, exclusiv TVA.
Potrivit anunțului, în cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în data de 29 iulie, apoi în 12 august şi ulterior în 26 august 2022, în aceleaşi condiţii de preţ şi locaţie.
„Raportat la importanţa domeniului energetic şi impactul pe care o astfel de investiţie îl va avea pentru întreaga comunitate din zonă şi pentru Sistemul Energetic Naţional, acţionarul, Ministerul Energiei, a impus anumite condiţii cumpărătorului, precum realizarea unei noi capacităţi energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026. Pentru respectarea condiţiilor impuse, caietul de sarcini prevede o serie de sancţiuni, până la desfiinţarea vânzării şi plata de daune-interese”, mai anunță Expert Insolvenţă SPRL.

Cu o istorie de peste 50 de ani, Termocentrala Mintia a fost oprită anul trecut în luna martie.
Centrala situată la 9 km distanţă de oraşul Deva dispune de cinci grupuri energetice destinate producţiei de energie electrică şi termică, alimentate cu cazane de abur.

Vizualizări: 1,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: