Un energetician de la Termocentrala Turceni a făcut preinfarct la serviciu

Un energetician de la Termocentrala Turceni a făcut preinfarct, în noaptea de sâmbătă spre duminică, și a fost transportat, de urgență, la spital. Bărbatului i s-a făcut rău chiar în timp ce era la serviciu, în schimbul trei. 

Liderul de sindicat Manu Tomescu a anunțat că bărbatul a fost transportat, în cele din urmă, la Craiova. 

"Mai mulți colegi din Termocentrala Turceni îmi scriu și mă sună spunându-mi că azi-noapte la schimbul 3, un electrician în vârstă de 58 de ani, de la Secția PRAM, a suferit un preinfarct și a fost transportat în stare gravă de la un spital la altul, într-un final ajungând la Spitalul de Urgență din Craiova", a anunțat sindicalistul Manu Tomescu.

Sindicalistul a reamintit de condițiile foarte dificile în care lucrează minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia, condiții ce i-au îmbolnăvit pe mulți dintre salariații din producție. E principalul motiv pentru care oamenii își doresc să se pensioneze anticipat. 

În plus, statisticile sunt sumbre. Doar în acest an, au murit peste 20 de salariați ai companiei. Cei mai mulți au fost răpuși de boli de inimă. Sindicalistul Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari, atrage din nou atenția că personalul din CE Oltenia este cel mai îmbătrânit din industria din România și ca mulți mineri și energeticieni suferă de boli grave, dar încă merg la muncă.

Vizualizări: 4,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: