Cu ce alcoolemie s-a urcat un șofer la volan

Un bărbat de 54 de ani, din comuna gorjeană Bolboşi, a fost prins sâmbătă în trafic, pe DJ 673 A Drăgoteşti, având o alcoolemie de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge. “În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană aflată sub influența alcoolului”, anunță IPJ Gorj.

În aceeași zi, un bărbat din Polovragi a fost prins băut la volan pe un drum comunal din localitate. Tânărul de 34 de ani avea o concentraţie de 0,46 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Un bucureștean de aceeași vârstă a fost prins și el în timp ce conducea un autoturism pe DC 2 A Bumbești Jiu, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii s-au ales cu dosare penale.

Acțiuni penale au fost deschise și împotriva a doi șoferi care au fost prinși la volan, deși aveau permisul suspendat. Un bărbat de 39 de ani,din comuna Jupâneşti, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DJ 675 Ţicleni, având dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice suspendat. Celălalt caz este al unui bărbat de 57 de ani, din comuna Bălănești, surprins la volan pe DC 15 Voiteștii din Vale, tot fără permis valabil. (A.A.)

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: