Cu cine atacă în Portugalia?

Pustai trebuie să repună rapid echipa pe picioare după eşecul cu Mediaş. Antrenorul are însă bătăi mari de cap înaintea meciului cu Pacos Ferreira din Europa League. Nu ştie cu cine va ataca în Portugalia.

Atacantul preferat al lui Pustai, Matulevicius, e accidentat după ce a fost forţat fără rost în meciul cu Farul. Titularul din meciul cu Mediaş, Shamsin, dar şi rezerva sa, Rubio, nu sunt incluşi pe lista UEFA.

Balticul stă pe bară

Pandurii e într-o situaţie delicată înaintea meciului cu numărul doi din grupa E a Europa League. Delicată şi din punct de vedere al jocului, care nu se leagă deloc, dar şi al atacului. E bine cunoscut faptul că Matulevicius a fost şi este opţiunea numărul unu a lui Pustai în ofensivă. Balticul a fost introdus nejustificat la 2-0 cu Farul şi s-a „rupt”. „Se pare că Matulevicius nu va fi apt pentru Europa League”, a spus Pustai la finele meciului cu Mediaş, unul în care lituanianul a lipsit. Acum nu suntem siguri dacă să mai credem în astfel de verdicte. Matulevicius era dat ca absent sigur şi la CFR Cluj şi până la urmă a jucat. Acum însă situaţia pare mai gravă, iar atacantul de 25 de ani are şanse minime să intre cu Pacos. Asta e o problemă reală pentru gorjeni. Balticul e singurul dintre atacanţii lui Pustai care a reuşit să marcheze în acest sezon. Rubio, Shamsin, Adrovic şi Alex dos Santos nu au înscris până acum în campionat.

4 – goluri a marcat Matulevicius în acest sezon, 3 în Liga 1 şi unul în Europa League într-un total de 14 meciuri

Forţat să joace cu Adrovic?

Problemele lui Pustai nu se opresc aici. Libanezo-germanul Shamsin, autor al unui hat-trick cu Farul şi titular cu Mediaş, dar şi înlocuitorul său din ultimele 30 de minute, Rubio, nu sunt trecuţi pe lista UEFA. Altfel, chilianul de la Sporting ar fi fost opţiunea numărul unu a antrenorului. „Shamsin nu a fost foarte util, prezenţă fizică cu puţine reuşite. Atacantul trebuie să aibă ocazii, mai degrabă a avut Rubio. Aici se vede calitatea atacantului, când apare la finalizare. Aş prefera un atacant care ratează de 10 ori decât unul care nu are ocazii”, a concluzionat Pustai. Tehnicianul ar putea fi forţat să apeleze din nou la un vârf care nu e pe gustul său. Adrovic a fost adus în vară din postura de golgeter la Buducnost Podgorica şi al campionatului din Muntenegru dar Pustai l-a folosit sporadic. Adrovic a fost titular într-un singur meci până acum, cel cu Dnepr de la Cluj, meci la care, de asemenea, Matulevicius a fost accidentat. O altă soluţie ar fi brazilianul Alex dos Santos. Acesta însă, în ciuda golului marcat la singurul său joc de până acum, cu Farul, a arătat că nu reprezintă momentan o soluţie viabilă pentru primul 11, cu atât mai puţin la un meci de Europa League.

Eric, atacantul surpriză?

Pustai are şi un as în mânecă. O variantă pe care a menţionat-o în trecut, dar pe care nu a folosit-o până acum. Şi anume să-l urce pe Eric pe postul de atacant central sprijinit de o linie de mijloc formată din 5 oameni. Un fel de 4-5-1 flexibil care se poate transforma în 4-3-3 pe atac şi în 4-2-3-1 pe apărare. În acest caz, argentinianul Distefano ar apărea în linia de mijloc alături de titularii obişnuiţi Anton şi Breeveld iar Adrovic sau dos Santos vor sări din schemă. O astfel de tactică ar spori probabil forţa mijlocului pandurilor, dar ar scădea şi din capacitatea ofensivă. Practic cu un atacant mic de statură, centrările ar deveni aproape inutile la Guimaraes. Pustai mai are aproape 3 zile la dispoziţie să se decidă. Pandurii pleacă miercuri dimineaţa spre Portugalia şi joacă cu Pacos joi seara de la ora 22:05.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: