Condescu, lăsat în ofsaid de Andrei şi Cârciumaru

Liviu Andrei îşi amână venirea la Pandurii Târgu Jiu, după scandalul iscat între acţionari atunci când preşedintele Marin Condescu a anunţat numirea acestuia ca manager general. În paralel, Florin Cârciumaru anunţă că nu se va răzgândi şi de la 1 octombrie se retrage din AGA, asta în ciuda încercărilor lui Marin Condescu de a-l face să se răzgândească. Pe de altă parte, directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, spune că va relua finanţarea la Pandurii atunci când altcineva decât Marin Condescu va decide cum sunt cheltuiţi banii. Cel preferat de Ciurel este actualul preşedinte executiv, Eugen Pârvulescu.

Subprefectul de Bucureşti, Liviu Andrei, a luat ieri o decizie previzibilă, el confirmând că nu mai demisionează din funcţia publică decât în momentul în care oficialii Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu se vor înţelege între ei pentru a-l accepta în postul de director general. Andrei afirmă că atâta timp acţionarii clubului nu reuşesc să aibă un punct de vedere comun, el nu va părăsi postul ocupat la Prefectura Bucureşti, deşi îşi doreşte în continuare să revină la Târgu Jiu, localitatea de domiciliu.

La nuntă cu Cârciumaru înainte de „divorţ”

Subprefectul apreciază că, cel mai probabil, o decizie în acest sens va fi luată la sfârşitul săptămânii, după ce va reveni în ţară şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, plecat în această perioadă în Franţa. Edilul a anunţat duminică, înainte de a pleca în străinătate, că se retrage din Adunarea Generală a Clubului Sportiv Pandurii, nefiind de acord cu modul în care Andrei a fost adus ca director general, Cârciumaru fiind de părere că funcţia respectivă trebuia prevăzută în organigramă şi aprobată în Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor. Culmea este că Andrei şi Cârciumaru au stat în noaptea de sâmbătă spre duminică la aceeaşi masă la o nuntă la care au participat împreună cu soţiile. Nimic nu lăsa să se întrevadă scandalul care a urmat.

„Am stat unul lângă altul la aceeaşi masă, nu am avut nicio discuţie contradictorie şi nu înţeleg ce s-a întâmplat. Dacă îmi spunea că e nevoie de nu ştiu ce aprobare mai aşteptam o lună, două, că nu era o problemă. Anterior am avut discuţii cu trei din cei patru acţionari de la echipă şi toţi spuneau că nu e nicio problemă. Propunerea a venit din partea dumnealor, iar eu am acceptat-o. Am două săptămâni la dispoziţie să iau eu o decizie. Sper ca ei să ajungă acolo la Târgu Jiu la un punct de vedere comun şi să mi-l comunice şi mie”, declară subprefectul Liviu Andrei.

Ciurel are încredere în Pârvulescu

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat şi el, ieri, într-o conferinţă de presă, în calitate de şef al principalului finanţator de la Pandurii, că în organigrama Clubului Pandurii nu există funcţia de director general, aşa cum declarase anterior preşedintele Consiliului de Administraţie, Marin Condescu. „În organigramă sunt o sumedenie de directori, dar funcţia asta nu există. Nu există nicio funcţie de director general. Am o relaţie bună cu domnul Andrei, ne cunoaştem de mult timp, dar cred că era mai bun un antrenor de şah decât unul de lupte în funcţia aceasta”, a declarat Ciurel, făcând aluzie la specializarea de antrenor de lupte a lui Liviu Andrei. „Era mai bun un antrenor de şah la momentul ăsta decât unul de lupte.  Ce m-a intrigat foarte tare e că omul a venit la luptă. Nu ştiu cu cine se luptă, ce e de luptat aici”, se întreabă Ciurel.

Laurenţiu Ciurel a declarat că nu a fost surprins de aducerea lui Andrei în funcţia de conducere la Pandurii, aşa cum nu l-a surprins nici anunţul lui Florin Cârciumaru privitor la retragerea din AGA. „Nu m-a surprins, nu pot să spun că m-a surprins. Eu nu pot face parte din AGA pentru nu am voie, am contract de mandat”, a spus Ciurel. Precizare interesantă, având în vedere zvonurile că Florin Cârciumaru s-a retras pentru că ar fi incompatibil cu funcţia şi a intrat în vizorul ANI.

Pârvulescu, dorit în fruntea clubului

Managerul privat de la CE Oltenia afirmă însă că ar prefera ca Marin Condescu să nu mai aibă drept de semnătură asupra fondurilor cheltuite de Pandurii, Ciurel spunând că ar prefera ca dreptul de semnătură în club să îl aibă preşedintele executiv Eugen Pârvulescu. „Am avut 3-4 discuţii cu domnul Pârvulescu şi cu domnul antrenor Pustai şi aş fi vrut ca banii clubului să fie pe mâna dânsului. Aş avea siguranţa că banii ar fi cheltuiţi transparent şi corect. Oricum, noi nu o să mai suportăm foarte mult situaţia asta”, a declarat Ciurel, făcând referire la faptul că doreşte o şedinţă la mijlocul lunii octombrie prin care Marin Condescu să fie schimbat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Ciurel a precizat şi că dacă Eugen Pârvulescu ar avea drept de semnătură în Club, CE Oltenia ar debloca „imediat” suma de un milion de euro cu care echipa să îşi achite din datoriile pe care le are în prezent. „Am dat un milion de dolari până acum şi mai am un milion de euro. Le-am transmis la Club că avem banii, dar că dorim transparenţă în cheltuirea lor. De dat îi vom da până la sfârşitul anului, pentru că nu vreau să-i trec apoi la profitul unităţii, dar sper că altcuiva care să-i cheltuiască mai bine”, a mai declarat Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: