Mediaşul e piază rea!

Pentru a doua oară consecutiv, Pandurii se încurcă acasă de Gaz Metan Mediaş. Dacă în iarnă Pustai şi Eric erau în tabăra ardelenilor care obţineau un punct în ultimul minut, acum cei doi au suferit la final după eşecul în faţa fostei lor echipe.

Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaş, 1-2 (0-2), Stadion Municipal Târgu Jiu, spectatori 2.500

Au marcat: Buleică (min. 88) / Christou – autogol (14’), Robertson (42’)

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico, Christou (cpt.), Momcilovic – Breeveld, Distefano (Cristea, 75’) – Buleică, Eric, Nicoară (Ciucur, 59’) – Shamsin (Rubio, 52’). Antrenor: Cristi Pustai

Gaz Metan Mediaş: Buchta - Frăsinescu, Muth, Markovici, Buzean - Todea, Tahar (Fl. Dan '76) - A. Munteanu, Vitinho (Llullaku '88), C. Petre - Robertson (Bud '62). Antrenor: Cristian Dulca

Cartonaşe galbene: Nicoară '30, Distefano '61 / Todea '37, Tahar '75, Vitinho '85, C. Petre '90+1, Muth '90+5

Pandurii Târgu Jiu îşi continuă seria oscilantă de rezultate. Gorjenii au o singură victorie în ultimele 4 meciuri oficiale şi aceea contra echipei secunde a celor de la Farul Constanţa în Cupa României. În rest, eşecuri cu Dnepr în Europa League şi Mediaş în Liga 1 şi un egal la CFR Cluj.

Îngropaţi de propriile erori

Pustai şi-a odihnit titularii contra Farului în Cupă tocmai în ideea de a fi pregătiţi pentru duelul cu Gaz Metan Mediaş. Pustai şi Eric vroiau să câştige în faţa echipei lor de suflet, dar din păcate, doar ei doi au cam pus suflet sâmbătă. Pustai s-a zbătut pe margine în timp ce Eric a alergat încercând să pună ordine în jocul haotic al colegilor. Mediaşul a venit să ia un punct la Târgu Jiu dar a primit un cadou nesperat de la căpitanul gazdelor, Christou, care şi-a deviat mingea în propria poartă la o lovitură liberă. N-a fost singura gafă monumentală a meciului. Mingote a degajat o minge fix într-un adversar, iar Robertson i-a strecurat balonul printre picioare portarului portughez. Suficient pentru 0-2 la pauză într-o repriză în care trupa lui Pustai şi-a făcut harakiri.

Jocul gorjenilor a mai căpătat ceva culoare cu Rubio în locul apaticului erou din Cupă, Shamsin. Chilianul a ratat însă singur cu Buchta, iar cehul a mai făcut o dată minuni la lovitura de cap a lui Christou. Jocul pandurilor nu s-a mai legat aproape deloc până la final. Parcă oboseala meciurilor din Europa League se resimte acum mai mult ca oricând. Singurul plus, golul lui Buleică, gol care a venit însă prea târziu pentru a mai păstra un punct la Târgu Jiu.

Dulca e pe val !  

După un început foarte slab de sezon, Gazul şi-a revenit. A bătut Corona Braşov, U Cluj şi acum Pandurii, toate cu 2-1, şi a urcat pe locul 8 în clasament. Medieşenii se felicită că au avut răbdare cu Dulca şi nu l-au demis pe antrenor după seria de 6 meciuri consecutive fără victorie. „Sunt foarte fericit că am reuşit să câştigăm la Târgu-Jiu. Avem şase meciuri în care nu am pierdut. A contat atitudinea jucătorilor. Victoria este foarte preţioasă fiind obţinută pe terenul unei echipe calificate în Europa League. Le doresc mult noroc. Norocul face parte din joc, m-a interesat să nu fim conduşi pentru că e greu să revii în faţa echipei Pandurii. Aici sunt jucători valoroşi cu un antrenor experimentat”, a spus Dulca la final.

Pustai: “Nu dăm vina pe ghinion !”

Pustai a pierdut duelul cu echipa la care a activat ca jucător între 1987 şi 1995 dar şi ca antrenor între 2007 şi 2013. Antrenorul a privit cu demnitate eşecul şi nu a aruncat vina pe ghinion după jocul slab al echipei sale. „Ei au jucat, i-am felicitat. Acesta e fotbalul. Am crezut că va fi altfel. Nu are rost să dăm vina pe ghinion. Nu am fost lucizi, nici nu ştiu câte ocazii au avut oaspeţii, dar au avut 2-0. Acesta e un avantaj mare. Era greu cât de puternic ai fi. Poate dacă am fi marcat mai repede. Nu am fost periculoşi. Am avut şi ocazii mari, mingea s-a plimbat pe linia porţii şi nu a intrat în poartă, pe urmă a avut şi Buchta câteva intervenţii. Au pierdut şi alte echipe acasă, acesta e fotbalul. Trebuie să ne adunăm forţele, să ne gândim că vine un meci important şi să ne revenim. După aceste puncte o să plângem la vară când se trage linia. Acesta e fotbalul, e distanţa mică de la agonie la extaz, vedeţi şi în tribune. Trebuie să vedem cauzele reale, nu trebuie să dramatizăm aşa cum nu facem nici nunţi la victoria”, a spus Pustai.

“E foarte greu să revii când ai două situaţii hilare, chiar autogoluri. Poate dacă am fi reuşit în prima repriză să egalăm, altfel arăta jocul. E un duş rece, asta este. Mergem mai departe. Ne gândim acum la Europa League.”

Cristi Pustai, antrenor Pandurii

„Sunt dezamăgit că nu am reuşit să câştigăm, aveam nevoie de un moral mult mai bun înaintea meciului din Europa League. Nu avem timp de pierdut, trebuie să ne concentrăm pentru partida de joi din Portugalia”.

Eric de Oliveira, jucător Pandurii

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: