Liviu Andrei rupe lanţul dintre Condescu şi Cârciumaru

Numirea fostului prefect de Gorj Liviu Andrei în funcţia de manager general la Pandurii a provocat ieri retragerea primarului Florin Cârciumaru din Adunarea Generală a Acţionarilor clubului. Preşedintele Marin Condescu a anunţat numirea sâmbătă, la câteva minute după eşecul echipei pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş. Cârciumaru a plecat din loja oficială înainte de fluierul final, tocmai din cauză că nu a fost de acord cu anunţarea numirii, fără o aprobare AGA. „Nu trebuie să luăm decizii pompieristic”, a spus Cârciumaru, supărat că nu a fost consultat şi principalul finanţator, CE Oltenia. Condescu a spus că s-a consultat doar cu Florin Cârciumaru şi Viorel David, dar fiind vorba despre o funcţie executivă care există în organigramă, nu era nevoie de votul AGA.

Condescu şi-a motivat decizia aducerii lui Liviu Andrei la club prin dorinţa de a îmbunătăţi relaţia cu presa, organizarea clubului de copii şi juniori, dar şi pentru a participa la organizarea meciurilor din Europa League, unde este foarte de mult de muncă, iar personalul insuficient. „Vin într-un moment bun al echipei, dar într-un moment mai delicat cu alte relaţii care sunt în exterior. Eu voi negocia aceste relaţii, eu voi asigura interfaţa clubului, relaţia cu mass-media, relaţia cu Federaţia Română de Fotbal”, a spus şi Liviu Andrei.

Nemulţumirile lui Cârciumaru

Florin Cârciumaru a anunţat ieri că de la 1 octombrie se retrage din AGA de la Pandurii. Acesta a precizat că nu are ceva împotriva lui Liviu Andrei, ci a modului în care sunt luate deciziile. „Trebuie luate aprobări de la CA, de la AGA, nu aşa, pompieristic. Trebuia să se lucreze mai organizat, să fie prevăzut postul în organigramă, nu în pripă, cum s-a făcut acum. Nu am nimic cu Liviu Andrei, dar şi Complexul Energetic Oltenia are un reprezentant la Club şi trebuiau consultaţi şi ei, mai ales că sunt principalul finanţator”, afirmă Florin Cârciumaru.

Acesta menţionează că Primăria şi Consiliul Local Târgu Jiu vor rămâne alături de echipa Pandurii, punând la dispoziţia Clubului terenul de joc şi celelalte facilităţi pe care autorităţile locale le-au oferit şi până acum. „Nu se pune problema ca noi, ca autoritate locală, să ne retragem de la echipă. Doar eu, ca persoană, mă retrag, Primăria şi Consiliul Local rămân alături de Pandurii, mai ales acum când echipa are rezultate şi în plan extern, nu doar în competiţiile din ţară”, mai afirmă primarul.

Explicaţiile lui Condescu sunt simple

Marin Condescu spune că, ieri, la Club nu a fost înregistrată nicio cerere de retragere din partea lui Florin Cârciumaru, el menţionând că în organigrama actuală există postul de director general, post pe care îl va ocupa Liviu Andrei. „E duminică, nu se lucrează, nu avem nimic la Club şi, din câte ştiu eu, domnul primar pleacă în Franţa. Poate ne trimite vreo adresă în zilele următoare, dar nu are motive de supărare pentru că postul pe care va veni Liviu Andrei se regăseşte în organigrama actuală a Clubului. Poate m-am exprimat eu greşit când l-am prezentat ca manager general, dar în organigramă există cel de director general, care e totuna. Oricum, funcţia este executivă, deci nu presupune aprobări în AGA sau CA. E ca atunci când discut cu un antrenor nou, el vine la Club şi îşi face treaba, nu facem şedinţă ca să aprobăm. Eu doar îi informez pe cei din CA şi AGA”, declară Marin Condescu, care speră ca anunţul lui Florin Cârciumaru să fie, în cele din urmă, doar o declaraţie de presă.

Răuț: Noi nu ne retragem

Ion Răuţ, cel desemnat să reprezinte CE Oltenia în AGA de la Pandurii, spune că el nu are de gând să se retragă. „Asociaţii sunt persoane juridice care-şi trimit în AGA reprezentanţii pe care îi doresc. Noi nu ne retragem acum, ci, dimpotrivă, avem un set nou de întrebări pentru domnul Condescu, set care se adaugă la celelalte, cărora domnul Condescu nu le-a oferit răspunsuri nici până acum cu privire la modul de cheltuire a banilor de la echipă”, spune Răuţ, precizând că aşteaptă explicaţii de la Condescu, în AGA, după care va face mai multe comentarii.

Răuţ afirmă că o şedinţă AGA va fi convocată în cursul lunii octombrie, în perioada în care echipa naţională a României va disputa partide de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia, iar competiţiile interne sunt în pauză. „Aşteptăm momentul oportun pentru şedinţa respectivă, nu acum când sunt meciuri de disputat. Sunt convins că domnul Condescu îşi va făuri cele mai bune explicaţii cu privire la această decizie şi că nu trebuia să ne consulte pentru un astfel de lucru mult prea bun pentru Pandurii, cu ghilimelele de rigoare”, a mai precizat Ion Răuţ.

Liviu Andrei nu mai ştie dacă lasă prefectura

Actualmente subprefect de Bucureşti, Liviu Andrei, spune că analizează oportunitatea unei demisii din funcţia pe care o ocupă, deşi anterior precizase că astăzi va demisiona. „Eu avusesem discuţii cu dumnealor, credeam că totul este în regulă, vroiam să vin mai aproape de casă, la Târgu Jiu, şi sper în continuare ca tot ceea ce am discutat să rămână valabil. Intenţia de a mă retrage de la Prefectură e de actualitate, dar luni voi face o analiză a lucrurilor şi voi vedea ce decizie voi lua la acel moment”, a menţionat Liviu Andrei ieri, după ce decizia lui Florin Cârciumaru de a se retrage de la Pandurii a devenit publică.

Critici de la Călinoiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, l-a acuzat pe Condescu de faptul că „nu se trezeşte nici în ceasul al 12-lea” şi că „vrea să destabilizeze activitatea la fotbal, aşa cum a făcut şi la sindicate”. „Nu m-a surprins numai pe mine anunțul făcut de Marin Condescu. A surprins pe toată lumea. Este clar un abuz. Am vorbit și cu Florin Cârciumaru. Mi-a spus că nu se mai poate în felul acesta, tocmai de aceea și-a anunțat demisia. Numirea lui Liviu Andrei nu e materializată, însă, dacă ar fi fost așa, era vorba de o anchetă ca abuz în serviciu. Vestea a fost dată așa, ca să destabilizeze fotbalul gorjean și cred că măsura cea mai înțeleaptă ar fi ca AGA să se întrunească și să stabilească faptul că Marin Condescu nu mai îndeplinește condițiile pentru funcția de președinte al clubului Pandurii”, a declarat Călinoiu la TV Sud.

CONCLUZII

Scandalul de acum are loc înaintea unui meci extrem de dificil pe care Pandurii îl va disputa joi seara în Portugalia contra celor de la Pacos de Ferreira. Echipa a mai avut parte de astfel de „scene tari” şi înaintea altor meciuri decisive disputate în deplasare, Marin Condescu fiind ameninţat cu schimbarea şi când Pandurii au jucat acasă la Hapoel Tel Aviv, dar şi la Braga. De fiecare dată Pandurii au revenit la Târgu Jiu cu câte o victorie istorică, lucru care este dorit şi de data aceasta.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: